Παιδικό δωμάτιο: 4 αλλαγές που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσει το παιδι σας το σχολείο (pics)

Πώς πρέπει να προετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία;

Παιδικό δωμάτιο: 4 αλλαγές που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσει το παιδι σας το σχολείο (pics)

Μπορεί ακόμα να είναι Ιούλιος και να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, αλλά ο Σεπτέμβρης δεν είναι και τόσο μακριά και πρέπει πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, να είμαστε... ετοιμοπόλεμοι!

Η πρώτη χρονιά του μικρού μας στο σχολείο είναι πολύ σημαντική. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στη ζωή του. Νέο περιβάλλον, νέοι άνθρωποι νέες εμπειρίες. Το μικρό μας σιγά σιγά μεγαλώνει και αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο δωμάτιο του, τον χώρο δηλαδή που κοιμάται και που θα μάθει να διαβάζει και να κάνει τα μαθήματά του.

Τι πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν για να δείτε τυχόν αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο παιδικό δωμάτιο;

1. Το κρεβάτι

Το παιδί σας δεν είναι πλέον νήπιο. Έχει μεγαλώσει και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και το κρεβάτι του είναι το κατάλληλο για την ηλικία του.

2. To γραφείο

Το μικρό σας ξεκινάει και επίσημα το "μεγάλο" σχολείο. Σιγά σιγά ξεκινάνε τα διαβάσματα και οι υποχρεώσεις και θα χρειαστεί ένα γραφείο, έναν χώρο δηλαδή που θα γνωρίζει ότι υπάρχει για αυτόν το σκοπό και όπου το μικρό σας θα μπορεί να μάθει να κάθεται και να συγκεντρώνεται

3. Η διακόσμηση

Για να διευκολύνετε τη μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, μπορείτε να τροποποιήσετε ελαφρώς τη διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο ώστε να κάνει το μικρό σας να αισθανθεί ότι έχει μεγαλώσει.

4. Η βιβλιοθήκη

Συμβάλλετε και εσείς στο να αγαπήσει το μικρό σας το διαβασμα από τη μικρή του ακόμα ηλικία. Βαλτε μία μικρή βιβιοθήκη ή ράφια στο δωμάτιο του μικρού σας και τοποθετήστε εκεί όλα του τα παραμύθια και παιδικά βιβλία.

Όποια αλλαγή και αν κάνετε είναι σημαντικό να ακούσετε και τη γνώμη και τα "θέλω" του παιδιου σας. Το μικρό σας πλέον έχει άποψη και πρέπει και εσείς να το βοηθήσετε και να το παρακινήσετε να την εκφράσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved