Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο το καλοκαίρι;

Οι πρώτες ζέστες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους κάτι που γίνεται αντιληπτό και μέσα στο σπίτι. Ποια είναι όμως η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού σας το καλοκαίρι;

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι μπορεί για πολλούς να είναι η αγαπημένη τους εποχή, έχει όμως και κάποια αρνητικά όπως είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι μία από τις αιτίες του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου για αυτό και οι ειδικοι έφιστούν την προσοχή στους γονείς.

Ποιά είναι η ιδανική θερμορκασία του βρεφικού δωματίου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό, ιδανικά πρέπει να είναι από 20°C μέχρι 22,2°C. Αυτό μπορεί εύκολα να εντοπιστεί με ένα θερμόμετρο που μπορείτε να τοποθετήσετε στο βρεφικό δωμάτιο. Ωστόσο, καλό είναι να παρατηρείτε και τις αντιδράσεις του ιδιου του μωρού σας στο περιβάλλον που κοιμάται. Εάν για παράδειγμα παρατηρήσετε ότι έχει έντονα κόκκινα μάγουλα, εξανθήματα ή ότι είναι ιδρωμένο, είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία να είναι αρκετά υψηλή.

baby crib

Πώς μπορείτε να κρατήσετε την θερμοκρασία του δωματίου στα θεμιτά επίπεδα;

  • Εφόσον έχετε air condition στο βρεφικό δωμάτιο, μπορείτε να το ανάψετε πριν βάλετε το μωρό σας για ύπνο για να φέρετε τη θερμοκρασία στο επίπεδο που θέλετε.
  • Εάν το δωμάτιο που κοιμάται το μωρό σας το βλέπει για πολλή ώρα ο ήλιος, μπορείτε κάποιες ώρες της ημέρας να έχετε το πατζούρι κλειστό για να διατηρηθεί η φυσική δροσιά του χώρου.
  • Καλό ειναι τους καλοκαιρινούς μήνες να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα στην κούνια του μωρού. Τα πολλά σκεπάσματα, κουκλάκια ή μαξιλαράκια ζεσταίνουν το μωρό σας χωρίς λόγο.

Πηγή: babygooroo.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved