Τα 6 απλά βήματα για να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο (vid & pics)

Το νέο μέλος καταφτάνει από στιγμή σε στιγμή και πρέπει να φτιάξουμε το βρεφικό δωμάτιο. Από που ξεκινάμε;

Τα 6 απλά βήματα για να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο (vid & pics)

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του μωρού μας, έχει ξεκινήσει και αυτά που έχουμε να σκεφτούμε και να ετοιμασουμε είναι πολλά!

Ένα από αυτά είναι και το βρεφικό δωμάτιο το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο να υποδεχτεί το μωρό μας. Από που όμως να ξεκινήσουμε;

Φυσικά η διακόσμηση του μωρού μας εξαρτάται από το φύλο του μωρού αλλά και από το δικό μας προσωπικό γουστο. Υπάρχουν όμως 6 απλά βήματα τα οποία εάν τα ακολουθήσουμε, το βρεφικό δωμάτιο θα είναι έτοιμο πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύουμε!

1) Ξεκινάμε από την κούνια

Η κούνια είναι το πρώτο έπιπλο του παιδικού δωματίου το οποίο θα διαλέξουμε και στο οποίο θα επενδύσουμε. Αν νομίζετε είναι ένα έπιπλο αναλώσιμο, κάνετε λάθος, καθώς είναι το έπιπλο όπου θα κοιμάται το μωρό μας για τα τρία ή και παραπάνω πρώτα χρόνια της ζωής τους.

2)Τα σεντόνια και σκεπάσματα της κούνιας

Αφού επιλέξουμε την κούνια, συνεχίζουμε με τα σεντόνια, τις κουβερτούλες, τα μαξιλάρια κτλ. Εκεί μπορούμε να βάλουμε όλη μας τη φαντασία και να αναδείξουμε τον χώρο με το δικό μας στυλ.

3) Η αλλαξιέρα

Η αλλαξιέρα είναι ένα έπιπλο εξίσου σημαντικό. Εκεί θα αλλάζουμε το μωρό σας μέχρι να αποχωριστεί την πάνα του και πρέπει ο όλος χώρος να μας διευκολύνει και να έχει όλα τα απαραίτητα. Στο σημείο αυτό λοιπόν, πρέπει να φροντίσουμε να έχει και αποθηκευτικούς χώρους για να βάζουμε τις πάνες και όποια άλλη κρέμα χρειαστούμε.

4) Η πολυθρόνα θηλασμού

Εντάξει. Το να αγοράσουμε μία πολυθρόνα αποκλειστικά και μόνο για να θηλάζουμε, ίσως είναι υπερβολικό. Ωστόσο, σίγουρα μέσα στο βρεφικό δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος στον οποίο θα μπορούμε να καθόμαστε άνετα και να θηλάζουμε το μωρό μας.

5) Αποθηκευτικοί χώροι

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολυ σημαντικοί για το βρεφικό δωμάτιο και για τη νέα καθημερινότητα που μας περιμένει. Τα πράγματα του μωρού μας θα είναι πολλά και θα πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο χώρο για να τα αποθηκεύσουμε. Ράφια, συρταριέρες, ντουλάπια θα είναι πολύ χρήσιμα.

6) Οι πινελιές διακόσμησης

Αφού έχουμε κάνει τα παραπάνω βήματα, προχωράμε στο έκτο και τελευταίο, τη διακόσμηση! Η διακόσμηση θα είναι αυτή που θα κάνει το βρεφικό δωμάτιο να ξεχωρίσει να δείξετε το προσωιπκό σας γούστο. Τα χρώματα και οι λεπτομέρειες που θα διαλέξετε μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για να σας δώσουμε έμπνευση για τη διακόσμηση που θα επιλέξετε για το βρεφικό δωμάτιο, βρήκαμε για εσάς το παρακάτω video το οποίο έχει όχι μία, όχι δύο αλλά 70 προτάσεις διακόσμηση για να καλύψει όλα τα γούστα!



Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στις φωτογραφίες που βρήκαμε στο Instagram, στο gallery που ακολουθεί.

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved