Baby shower με θέμα τον πελαργό (pics)

Τα παιδιά (δεν) τα φέρνει ο πελαργός!

Baby shower με θέμα τον πελαργό (pics)

Σύμφωνα με τον μύθο ή τις απαντήσεις που δίνουμε στα μικρά παιδιά όταν θέλουμε να βγούμε από μια… άβολη θέση, τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.

Ο μύθος είναι πολύ αρχαίος, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο Πελαργός, στον 19ο αιώνα. Όπως διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια υπάρχουν πολλές παραλλαγές του μύθου, με γνωστότερη εκείνη της γερμανικής λαογραφίας που λέει ότι, οι πελαργοί βρίσκουν τα μωρά σε σπηλιές ή έλη και τα φέρνουν στα νοικοκυριά μέσα σε ένα καλάθι στις πλάτες τους ή τα μεταφέρουν στα ράμφη τους. Τα μωρά παραδίδονται στη συνέχεια στη μητέρα τους ή τα ρίχνουν σ’ αυτές από την καμινάδα. Τα νοικοκυριά γράφουν ένα σημείωμα ότι θέλουν παιδί και το τοποθετούν στο περβάζι του παραθύρου, ώστε να ειδοποιηθεί ο πελαργός. Από την Ευρώπη, ο συγκεκριμένος μύθος εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε περιοχές όπως οι Φιλιππίνες και η Νότια Αμερική.

Στην ελληνική μυθολογία οι πελαργοί εμφανίζονται ως κλέφτες μωρών. Η Ήρα μετέτρεψε την αντίπαλό της σε πελαργό και εκείνη προσπάθησε να κλέψει το γιο της.
Ο πελαργός λοιπόν αποτελεί μια ακόμη ιδέα την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε και να οργανώσετε θεματικά το baby shower πάρτι σας.

Δείτε στην gallery ιδέες για τούρτες αλλά και πώς να διακοσμήσετε τον χώρο σας εμπνευσμένες από το συμπαθητικό αυτό πτηνό.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #storkbabyshower

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved