Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αρώματα, χρώματα, φώτα συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Και στολισμό του σπιτιού μας.

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μάλιστα, τα Χριστούγεννα είναι και η περίοδος, που μπορούμε να στολίσουμε όλο το σπίτι, χωρίς ενοχές. Μήπως, όμως, αυτή η… απενοχοποιήση, μας οδηγεί σε υπερβολές κυρίως, προς το στολισμό; Και να χαθεί το μέτρο; Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Στολίζουμε κάθε πιθανή και απίθανη γωνία το σπιτιού

Ναι, τα Χριστούγεννα μπορούμε να στολίσουμε όλο το σπίτι, εντός κι εκτός. Αλλά, δεν χρειάζεται να παίρνουμε τοις μετρητοίς το «όλο». Δεν χρειάζεται να στολίζουμε κάθε πιθανή γωνία, πλευρά του σπιτιού. Ας αφήσουμε και λίγο χώρο ελεύθερο, διότι διαφορετικά φορτώνουμε το σπίτι και χάνεται η ουσία της εορταστικής διακόσμησης.

xristoygenniatikos stolismos1



Βάζουμε κάθε λογής χρώμα

Ναι, τα χρώματα χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή. Κόκκινο, πράσινο, ασημί, χρυσαφί, ροζ…. Όλα τους είναι πολύ ωραία, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε όλα. Επιλέξτε δύο το πολύ τρία χρώματα και παίξτε με αυτά στη διακόσμηση. Διαφορετικά, κάθε φορά που θα καθόμαστε στο σπίτι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το γιορτινό σκηνικό, θα μας πιάνει… ζάλη.

Παραφορτώνουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η αλήθεια είναι ότι παλιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάζαμε πάνω του, όσα στολίδια είχαμε κάθε λογής χρώματος, μεγέθους και σχεδίου. Σήμερα, δεν το κάνουμε με την ίδια ένταση, αλλά εξακολουθούμε να το παραφορτώνουμε με στολίδια. Ένα δέντρο, που «αναπνέει», σαφώς κάθεται καλύτερα στο μάτι μας. Όπως αν έχει μία χρωματική αρμονία, τόσο στα στολίδια, όσο και στα φωτάκια.

stolismos fota

Viva Las Vegas στο μπαλκόνι

Η αλήθεια είναι ότι εισάγουμε πολλές ιδέες από το εξωτερικό. Και μία από αυτές, είναι η κιτς συνήθεια να μετατρέπουμε εξωτερικά το σπίτι… Λας Βέγκας, από τα τόσα πολλά φώτα. Ειδικά, τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχε μπαλκόνι που να μη θυμίζει καζίνο στο Λας Βέγκας, από τα τόσα φώτα. Για να μην πούμε για Άγιους Βασίληδες, που σε ένα στενό μπαλκόνι ανέβαιναν σκάλες, κατέβαιναν καμινάδες, ίπτανταν με αερόστατα. Αν συνεχίζετε να βάζετε τόσα φωτάκια (και δε φοβάστε τη… ΔΕΗ), να ξέρετε ότι πρόκειται για μέγα λάθος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Αρωματικά κεριά παντού

Όπου και αν στρίψεις το κεφάλι σου, βλέπεις παντού κεριά. Και μάλιστα, αρωματικά, που σου «σπάνε» τη μύτη. Κι εντάξει, τα Χριστούγεννα είναι χρώματα και αρώματα, αλλά και στο θέμα των κεριών, θα πρέπει να κρατήσετε ένα μέτρο. Γιατί, θα έρθουν οι μυρωδιές, θα μπλεχτούν και το αποτέλεσμα, δεν θα είναι αυτό που θέλετε. Επίσης, αν έχετε μικρά παιδιά, τα κεριά και δη τα αναμμένα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα!

Διαβάστε επίσης

Εβδομήντα ιδέες για να στολίσετε τις γιορτές κάθε γωνιά του σπιτιού σας

Τριάντα χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας

Κι όμως υπάρχουν 70 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τα παράθυρα φέτος τα Χριστούγεννα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved