Πώς να αποθηκεύσω τις δημιουργίες του παιδιού μου

Όσο πρόχειρα σχεδιασμένη κι αν είναι η ζωγραφιά, αποτυπώνει μια στιγμή του χρόνου...

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Πώς να αποθηκεύσω τις δημιουργίες του παιδιού μου
Bigstock

Ως γονιός θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι οι δημιουργίες του παιδιού σας θα διατηρηθούν.

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να τα βάζετε απλώς σε ένα κουτί ή να τα στοιβάζετε ψηλά και ξερά σε μια ντουλάπα .

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο αποθήκευσης.

Γιατί είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σωστά

Κάθε γονιός μπορεί να πει ότι οι ζωγραφιές των παιδιών του είναι μοναδικές και ξεχωριστές. Όσο πρόχειρα σχεδιασμένη ή θολή κι αν είναι η εικόνα, αποτυπώνει μια στιγμή του χρόνου που δεν μπορεί ποτέ να αναπαραχθεί ξανά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά τα έργα τέχνης των παιδιών σας, ώστε να μπορείτε να τα αναπολείτε με αγάπη στο μέλλον.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να το πετύχετε αυτό είναι να τα αποθηκεύσετε σε ένα φάκελο ή κουτί χωρίς οξέα.

Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα χρώματα ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θυμηθείτε να γράψετε σε κάθε κομμάτι την ημερομηνία καθώς και το περιεχόμενο του αντικειμένου.

Ποιες είναι οι διαφορετικές μέθοδοι αποθήκευσης


1. Λεύκωμα

Όταν τα αποθηκεύετε σε λεύκωμα, έχετε διαφορετικούς τρόπους να οργανώσετε το κάθενα, ακόμα και ολόκληρο το καλλιτεχνικό του χαρτοφυλάκιο. Ένα ντοσιέ τριών δακτυλίων είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε ένα νέο ντοσιέ για κάθε σχολικό έτος.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Επιλέξτε ένα άλμπουμ με σελίδες που δεν περιέχουν οξέα.


2. Κορνίζα τοίχου

Η κορνίζα τοίχου παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για την προβολή όσο και για την προστασία των ζωγραφιών.

Μια ποικιλία υλικών, όπως ξύλο, μέταλλο και πλαστικό, είναι διαθέσιμα για χρήση επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις αισθητικές σας προτιμήσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε να πλαισιώσετε το έργο του ή απλά να το κρεμάσετε στον τοίχο.

3. Βιβλίο αναμνήσεων

Τα βιβλία αναμνήσεων μπορεί να περιέχουν έργα τέχνης, φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά προσωπικής φύσης, τα οποία μπορούν να φυλάσσονται όλα σε ένα μέρος.

Είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε σελίδες ημερολογίου, το οποίο μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να τεκμηριώσετε την ανάπτυξη και την εξέλιξη του. Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας, τα βιβλία αναμνήσεων είναι θαυμάσια δώρα για να τους τα χαρίσετε.

Επίσης, αποτελεί έναν ιδανικός τρόπο για να κρατήσετε αυτά τα μικρά έργα τέχνης ασφαλή και προστατευμένα κατά τη μεταφορά τους.


4: Ψηφιακή συλλογή

Η ψηφιοποίηση τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια λύση αποθήκευσης που είναι τόσο αποδοτική ως προς τον χώρο όσο και φιλική προς το περιβάλλον, και είναι επίσης πολύ οικονομική.

Μπορείτε να τα μοιραστείτε με οικογένεια και φίλους που ζουν σε διαφορετικές πόλεις. Μπορούν να ψηφιοποιηθούν και να αποθηκευτούν στον υπολογιστή με την βοήθεια ενός USB. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή γκαλερί.

Πριν ψηφιοποιήσετε τα έργα τέχνης του παιδιού σας, δημιουργήστε ένα αντίγραφο των αρχικών αρχείων για να τα έχετε πρόχειρα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Πηγή:hellowonderful.co



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved