Παιδικό δωμάτιο: Τα ιδανικά χρώματα σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποια χρώματα να προτιμήσετε και ποια να αποφύγετε για το παιδικό δωμάτιο.

Παιδικό δωμάτιο: Τα ιδανικά χρώματα σύμφωνα με τους ειδικούς

Παιδικό δωμάτιο με μπλε τοίχους.

Bigstock

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου το παιδί παίζει, διαβάζει, ξεκουράζεται για αυτό και πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα χρώματα και τη διακόσμησή του.

Έρευνες αναφέρουν ότι το χρώμα στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία και τη διάθεση των παιδιών, κάτι που φυσικά δεν μας προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι έχουμε συνδέσει χρώματα με συναισθήματα χαράς, ηρεμίας ή ταραχής.

Παρακάτω μερικές δημοφιλείς επιλογές χρωμάτων για ο βρεφικό δωμάτιο και η επίδραση του κάθε ενός σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα και είναι αρκετά δημοφιλές ακριβώς γιατί ξεχωρίζει. Ωστόσο, ίσως να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Σύμφωνα με το My Move, το κόκκινο χρώμα δίνει ένταση, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί υπερένταση.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι επίσης ένα έντονο χρώμα. Θεωρείται ότι ενισχύει την ενεργητικότητα και τον ενθουσιασμό του παιδιού, ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ταιριάζει καλύτερα σε ένα δωμάτιο που λειτουργεί μόνο ως play room και όχι στο παιδικό δωμάτιο που το παιδί ξεκουράζεται και χαλαρώνει.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι ένα φωτεινό και διασκεδαστικό. Είναι μία καλή επιλογή για το παιδικό δωμάτιο και προάγει την ευεξία και τη χαρά.

Ροζ

Το ροζ χρώμα στο παιδικό δωμάτιο είναι περισσότερο δημοφιλές στα κορίτσια. Το ροζ συμβολίζει την αγάπη, την ηρεμία, προάγει την δημιουργικότητα και θεωρείται μία καλή επιλογή για το δωμάτιο του παιδιού.

Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα γήινο χρώμα, κατάλληλο για παιδιά κάθε ηλικίας. Συμβολίζει την ηρεμία και είναι ιδανικό για παιδιά που έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας και δυσκολεύονται να χαλαρώσουν. Το πράσινο χρώμα επίσης θεωρείται ότι καταπολεμά το στρες και είναι καλό για τα παιδιά που αγχώνονται εύκολα.

Μπλε

Εάν το πράσινο χρώμα θεωρείται χαλαρωτικό, το μπλε θεωρείται ακόμα περισσότερο. Είναι μία δημοφιλής επιλογή για αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και μπορείτε να διαλέξετε από μία ευρεία γκάμα αποχρώσεων.

Μωβ

Το μωβ είναι ένα έντονο και ίσως κουραστικό μετά από κάποιο διάστημα χρώμα. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι το μωβ χρώμα στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να ενισχύσει την δημιουργικότητα του παιδιού και θεωρείται ιδανικό για μικρούς καλλιτέχνες με κλίση στη μουσική ή τη ζωγραφική.

Λευκό

Το λευκό χρώμα είναι ίσως η πιο ασφαλής επιλογή για τους γονείς, όχι όμως και η καλύτερη για τα παιδιά. Το λευκό χρώμα δεν φαίνεται να έχει κάποια επίδραση στην ψυχολογία του παιδιού, συνεπώς δεν δημιουργεί κάποιο περαιτέρω ερέθισμα που μπορεί να εμπνεύσει το παιδί.

Με πληροφορίες από moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved