Διακόσμηση: Σε ποια σημεία του σπιτιού να βάλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο cozy και ζεστό.

Διακόσμηση: Σε ποια σημεία του σπιτιού να βάλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Annie Spratt

Θέλετε να κάνετε μία ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού χωρίς να δώσετε μία περιουσία; Ένας εύκολος τρόπος είναι βάζοντας φυτά εσωτερικού χώρου σε διάφορες γωνιές και δωμάτια. Μπορείτε να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου μεγάλα, επιδαπέδια ή άλλα πιο μικρά σε γλαστράκια, ιδανικά για να τα τοποθετήσετε σε ράφια και έπιπλα.

Από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται τόσο τακτικό πότισμα και που ταιριάζουν σε κάθε στιλ διακόσμηση είναι τα εξής:

Σπαθίφυλλο. Ονομάζεται και «κρίνος της ειρήνης» και θέλει πότισμα μία περίπου φορά την εβδομάδα.

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 3

Σενσιβέρια. Σύμφωνα με το Feng Shui διώχνει την κακή ενέργεια και καθαρίζει τον αέρα από τοξίνες. Δεν χρειάζεται πολύ φως και το πότισμα μία φορά τις 10 μέρες, αρκεί.

Φτέρη. Εξίσου ανθεκτικό, με έντονο καταπράσινο χρώμα.

Παχίρα. Λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, ισορροπία και πλούτο. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πλεγμένο κορμό και το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Μπαμπού. Μπορείτε να τα βάλετε πάνω σε τραπέζι ή στο πάτωμα.

Σε ποια σημεία του σπιτιού να βάλετε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αναδείξουν κάθε δωμάτιο και όχι μόνο το σαλόνι ή το χολ.

Γενικά οι ειδικοί προτείνου να προτιμήσετε να βάλετε λουλούδια και φυτά περιμετρικά σε ένα δωμάτιο, κοντά στους τοίχους και όχι τόσο στο κέντρο. Αυτό θα κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε φυτά πάνω σε ράφια, έπιπλα τοίχου ή γωνίες.

fita-eswterikou-xorou.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Manja Vitolic

Της μόδας είναι ξανά και τα κρεμαστά φυτά. Δοκιμάστε να τα βάλετε δίπλα σε έπιπλα η γωνίες που δεν εμποδίζουν την ορατότητα ή την κίνηση.

Φυτά στην κουζίνα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να αναδείξουν και την κουζίνα σας. Μπορείτε να βάλετε μικρά γλαστράκια στον πάγκο ή στα ράφια της κουζίνας.

https://www.instagram.com/p/CbhYUG4MPsM

Στην κρεβατοκάμαρα

Αν θέλετε να ομορφύνετε την κρεβατοκάμαρά σας τοποθετώντας ένα φυτό, τότε το πιο κατάλληλο σύμφωνα με τη NASA είναι το Snake Plant, κοινώς η σανσιβέρια.

Home And Garden Concept. House Plant With Green-yellow Leaves Sansevieria Trifasciata On A Pot Or Sn

Είναι ένα ανθεκτικό, όμορφο και χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Επίσης, θεωρείται ένα από τα φυτά με την υψηλότερη παραγωγή οξυγόνου, ακόμα και τη νύχτα, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι φιλτράρει τους επιβλαβείς ρύπους.

Τι άλλο να προσέξετε; Γενικά τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αν και χρειάζονται ήλιο, καλό είναι να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση σε αυτόν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved