Διακόσμηση τοίχου: Τρία λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Διακοσμήστε τους τοίχους του σπιτιού αποφεύγοντας αυτά τα τρία λάθη.

Διακόσμηση τοίχου: Τρία λάθη που πρέπει να αποφεύγετε
Instagram @ madzia_home

Ένας τοίχος σωστά διακοσμημένος δίνει στιλ σε ένα δωμάτιο κάνοντάς το να φαίνεται ξεχωριστό.

Ανεξάρτητα από τα διακοσμητικά που θα επιλέξετε να κρεμάσετε στους τοίχους, είναι σημαντικό να αποφύγετε τα ακόλουθα λάθη:

https://www.instagram.com/p/CouAPeEr7Oe

Κρεμάτε τα κάδρα πολύ ψηλά

Φανταστείτε να τοποθετούσατε τους καθρέφτες στο σπίτι σας τόσο ψηλά που δεν θα μπορούσατε να δείτε το πρόσωπό σας. Γιατί λοιπόν να κάνετε αυτό το λάθος με τα κάδρα; Η λύση είναι εύκολη και απλή: κρεμάστε τα κάδρα στο ύψος των ματιών.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας είναι ψηλότερα ή πιο κοντά από τον μέσο όρο, κάντε την απαραίτητη προσαρμογή. Δεύτερον, εξετάστε το ύψος της οροφής του δωματίου. Εάν η οροφή είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο, τότε τοποθετήστε τη διακόσμηση λίγο χαμηλότερα. Τέλος, εάν κρεμάτε περισσότερα κάδρα, το κέντρο του κολάζ πρέπει να τοποθετηθεί στο ύψος των ματιών.

https://www.instagram.com/p/Cot-meZqjf1

Τα διακοσμητικά δεν είναι κατάλληλα για τον χώρο

Τα μεγάλα έπιπλα δεν πρέπει να συνδυάζονται με πολύ μικρά διακοσμητικά όπως και τα μικρά έπιπλα δεν πρέπει να συνδυάζονται με ένα τεράστιο πίνακα. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσετε μια αίσθηση ισορροπίας στο δωμάτιο. Για παράδειγμα: Η διακόσμηση τοίχου πάνω από έναν καναπέ πρέπει να καλύπτει περίπου τα 2/3 του μήκους του καναπέ. Επίσης, η διακόσμηση τοίχου πάνω από ένα τζάκι δεν πρέπει να είναι φαρδύτερη από το τζάκι και όχι μικρότερη από το άνοιγμα του τζακιού από κάτω.

https://www.instagram.com/p/Cot92QevRgj

Δεν κρεμάτε σωστά τα διακοσμητικά

Το πρώτο βήμα της διακόσμησης τοίχου είναι να έχετε ένα σχέδιο. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι και πού θα το κρεμάσετε. Κόψτε χαρτί στο σχήμα του ντεκόρ τοίχου που θέλετε να κρεμάσετε. Κολλήστε τα στον τοίχο για να καθορίσετε την τέλεια τοποθέτηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πάρα πολλές περιττές τρύπες στον τοίχο.

Τώρα που έχετε ένα σχέδιο, το επόμενο βήμα είναι να το κρεμάσετε. Το να έχετε το σωστό υλικό είναι το κλειδί. Εάν πρόκειται για τοίχο από γυψοσανίδα ή γύψο, σκεφτείτε μια άγκυρα τοίχου. Οι ξύλινες βίδες συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε ξύλινους τοίχους. Οι τοίχοι από τσιμέντο και τούβλα μπορεί να χρειάζονται βύσμα μεταλλικό. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για τη διακόσμηση του τοίχου οπότε κάντε την έρευνά σας και προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά.

https://www.instagram.com/p/Cot25JpBSIV

Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες: Εναλλακτικές προτάσεις και όμορφες ιδέες

Πηγή: swatchpop.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved