Μπλε κουζίνα: Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για να πάρετε έμπνευση

Instagram @ life_kitchens

Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο χρώμα της κουζίνας, επιλέξτε αποχρώσεις του μπλε.

Το μπλε είναι ένα χρώμα που οι περισσότεροι το αποφεύγουν για την κουζίνα.

Το θεωρούν πολύ έντονο και ενίοτε σκοτεινό, ειδικά αν η κουζίνα είναι μικρή.

Όμως, το μπλε, σε διάφορες αποχρώσεις του και σε συνδυασμό με άλλα χρώματα όπως το λευκό και το γκρι, μπορεί να κάνει την κουζίνα σας εντυπωσιακή.

Το μέγεθος της κουζίνας παίζει μεγάλο ρόλο για την απόχρωση που τελικά θα επιλέξετε.

Οι μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, μπορεί να δείχνουν «ασφυκτικές» αν βάψετε όλα τα ντουλάπια σε σκούρο, βαθύ χρώμα, επομένως είναι καλύτερα να επιλέξετε κάτι πιο απαλό ή να βάψετε μόνο τους τοίχους ( ή μόνο τα ντουλάπια).

Αποχρώσεις του μπλε

Πέρα από το κλασικό γαλάζιο που συνήθως αποτελεί την πρώτη επιλογή, έχετε να επιλέξετε μεταξύ του βαρύ μπλε, του μπλε του κοβαλτίου, το σκούρο μπλε, το μπλε ηλεκτρίκ, το denim μπλε, το μπλε ρουά, το μπλε του ατσαλιού.

Μπλε στους τοίχους

Το να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας κι όχι τα ντουλάπια είναι σχετικά πιο εύκολη ως διαδικασία. Αν ο χώρος είναι μεγάλος έχετε περισσότερες επιλογές καθώς μπορείτε να συνδυάσετε το μπλε με ένα ακόμα χρώμα. Η τελική επιλογή χρωμάτων θα γίνει με γνώμονα τα ντουλάπια ( αν δεν τα αντικαταστήστε ή δεν τα βάψετε).

Μπλε διακοσμητικά

Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να βάψετε την κουζίνα, προσθέστε μπλε πινελιές. Ένα φωτιστικό, μια κουρτίνα , ακόμα και διακοσμητικά μπλε βάζα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε ιδέες για κουζίνες σε πολλές αποχρώσεις:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved