Παιδικά γραφεία για μικρά και μεγάλα δωμάτια – Πάρτε ιδέες

Με ποια κριτήρια να επιλέξετε παιδικά γραφεία.

Παιδικά γραφεία για μικρά και μεγάλα δωμάτια – Πάρτε ιδέες

Γραφείο με βιβλία και μολύβια σε παιδικό δωμάτιο.

Bigstock

Τα παιδιά χρειάζονται να έχουν έναν δικό τους χώρο μελέτης όπου θα διαβάζουν και θα κάνουν τις εργασίες τους. Παράλληλα όμως πρέπει να είναι λειτουργικός και να πληροί κάποιες προδιαγραφές.

Για αρχή, το μέγεθος του γραφείου πρέπει ταιριάζει στο ανάστημα των παιδιών. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τη λειτουργία και το στυλ του γραφείου – είναι ελκυστικό; Θα ενθαρρύνει τα παιδιά σας να κάθονται και να διαβάζουν;

https://www.instagram.com/p/ChsYaViseZW

Σωστό μέγεθος γραφείου

Το γραφείο πρέπει να ταιριάζει στην ανατομία των παιδιών σας, έτσι ώστε να είναι άνετα και να μην αισθάνονται στριμωγμένα. Η καλή στάση σώματος και η άνεση είναι γνωστό ότι αυξάνουν την παραγωγικότητα και είναι σημαντικές για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών στα παιδιά. Σκεφτείτε την απόσταση που πρέπει να υπάρχει από την οθόνη του υπολογιστή, τη θέση των καρπών τους καθώς πληκτρολογούν και επίσης τη στάση του σώματός τους όταν κάθονται στην καρέκλα.

Κατάλληλα έπιπλα

Είναι σημαντικό να επιλέγετε παιδικό γραφείο με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιού σας, ειδικά αν είναι σε μια ηλικία που θέλει να εισακούγεται η άποψή του.

Τα παιδιά είναι πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται χαρούμενα και να διαβάζουν καλύτερα εάν το γραφείο τους ταιριάζει στην προσωπικότητά τους.

https://www.instagram.com/p/Chr9YxpILp7

Ασφάλεια

Το γραφείο δεν πρέπει να έχει αιχμηρές γωνίες ή αποσπώμενα μέρη που μπορεί ενδεχομένως να τραυματίσουν το παιδί. Αν επιλέξετε ανεξάρτητη συρταριέρα τοποθετήστε την στην πλευρά που εξυπηρετεί το παιδί και δεν θα χρειάζεται να σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο για να παίρνει πράγματα.

https://www.instagram.com/p/ChLdZQnMqw2

Λειτουργικότητα

Το παιδικό γραφείο δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένο με πολλά διακοσμητικά, κορνίζες, μολυβοθήκες, μικροπαιχνιδάκια. Απεναντίας, πρέπει να έχει πάνω μόνο τα απαραίτητα ώστε να μην αποσπάτε η προσοχή του παιδιού όταν διαβάζει.

Με πληροφορίες από το finoak.com

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

Πάρτε ιδέες για το παιδικό γραφείο του παιδιού σας στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved