Το γραφείο του παιδιού που ξεκινάει το σχολείο

Πώς θα διακοσμήσετε το γραφείο του παιδιού.

Το γραφείο του παιδιού που ξεκινάει το σχολείο
Bigstock

Γραφείο παιδιού που αρχίζει το σχολείο - όλα όσα χρειάζεστε σε έναν άρθρο.

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο χώρο για να παρακινήσετε το παιδί σας να διαβάσει και να το βοηθήσει να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση στο σχολείο; Δείτε όμορφες ιδέες.

Καλό φως, καθαρός αέρας και ελάχιστος θόρυβος - αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό χώρο μελέτης. Ενώ οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να δημιουργήσουν την τέλεια γωνιά μελέτης για τα παιδιά τους, υπάρχουν όμως πράγματα που αν τα εφαρμόσουν θα δημιουργήσουν έναν χώρο που θα παρακινήσει τα παιδιά να απολαύσουν τη μελέτη τους.

https://www.instagram.com/p/Chj2uuwvkuk

Μια μελέτη με τίτλο «Βέλτιστοι χώροι μάθησης - Σχεδιαστικές επιπτώσεις για τα δημοτικά σχολεία», από τον καθηγητή Peter Barrette και άλλους πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2011 και 2012 στην Αγγλία. Μέσα σε αυτή αναφέρεται ότι διάφοροι παράγοντες, όπως το χρώμα των τοίχων της τάξης, η ευελιξία του χώρου μελέτης και η ποιότητα του φωτός επηρεάζουν τα μαθησιακά τα παιδιά έως και 25%, είτε θετικά είτε αρνητικά. Συμπερασματικά, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για να διαβάσουν και στο σπίτι θα έχουν αντίκτυπο στην ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Τα παιδιά συχνά συνδέουν συγκεκριμένους χώρους με συγκεκριμένες λειτουργίες. Ταυτίζουν τις κούνιες τους με την ώρα του ύπνου, τα παιδικά καρεκλάκια τους με τις ώρες γευμάτων και τα πάρκα με την ώρα παιχνιδιού. Καθώς το παιδί σας μπαίνει στο σχολείο, είναι επομένως σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου θα μπορεί να επικεντρωθεί στα μαθήματά του.

Το πρώτο γραφείο του παιδιού που αρχίζει το σχολείο - Τι να αγοράσετε

Επενδύστε σε ένα γραφείο που μπορεί να χρησιμοποιεί το παιδί σας για μερικά χρόνια. Επίσης θα πρέπει να αγοράσετε μια ρυθμιζόμενη καρέκλα που θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα είναι άνετη. Προσθέστε ένα μαλακό μαξιλάρι, εάν χρειάζεται, για να βοηθήσετε το παιδί σας να φτάσει στο γραφείο. Αγοράστε ένα ωραίο φωτιστικό γραφείου, κατά προτίμηση για παιδιά, και προσαρμόστε το, έτσι ώστε η λάμψη να μην επηρεάζει την όρασή του.

Στα πρώτα χρόνια του σχολείου, θα χρειαστεί να επιβλέπετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του διαβάσματος. Τοποθετήστε λοιπόν μια καρέκλα για τον εαυτό σας όπου μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όποτε χρειαστεί.

Τα συναισθήματα και η στάση του παιδιού σας απέναντι στη μελέτη θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε αυτό το στάδιο. Επομένως, κάντε ό,τι μπορείτε για να αποτρέψετε το να είναι μια αγχωτική εμπειρία. Εάν έχει ένα αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι που το καταπραΰνει και το ανακουφίζει, κάντε χώρο για αυτό το παιχνίδι στο γραφείο του ή σε ένα κοντινό ράφι. Η παρουσία του παιχνιδιού θα το ηρεμήσει.

Βραβεύστε το παιδί σας με μικρά αυτοκόλλητα «αστέρια» για κάθε προσπάθεια που κάνει. Τοποθετήστε έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου θα μπορείτε να καρφιτσώσετε αυτά τα αστέρια. Θα κάνουν το παιδί σας να νιώσει καλά και θα το παρακινήσουν να τα πάει καλύτερα.

https://www.instagram.com/p/ChjXFtksPG5

Το πρώτο γραφείο του παιδιού που αρχίζει το σχολείο - Πώς να το διακοσμήσετε

Κάντε το προσωπικό

Όπως αναφέραμε είναι σημαντικό στο γραφείο του παιδιού να υπάρχει κάτι οικείο και κάτι που θα το κάνει να νιώθει άνετα. Αυτό μπορεί να είναι είτε το αγαπημένο του λούτρινο κουκλάκι ή ο,τι άλλο θέλει το μικρό σας. Είναι σημαντικό να αισθάνονται ότι αυτός ο χώρος τους ανήκει, ώστε να αποκτήσουν μια αίσθηση ιδιοκτησίας.

Δημιουργήστε τη σωστή ατμόσφαιρα

Δημιουργήστε έναν υπέροχο χώρο για το παιδί σας. Βάλτε στον τοίχο έναν πίνακα και κρατήστε απλό το γραφείο και την καρέκλα του παιδιού σας.

Όσο για την καρέκλα; Επιλέξτε μία άνετη καρέκλα. Προσοχή όμως, όχι πολύ άνετη, μιας και μπορεί η άνεση να κάνει το παιδί σας να αποκοιμηθεί.

https://www.instagram.com/p/ChiS4c0tzNA

Παρέχετε επαρκή φωτισμό

Τα παιδιά σας χρειάζονται άφθονο φως για να μπορούν να μελετούν με εστίαση. Η τοποθέτηση του γραφείου μπροστά από ένα παράθυρο που αφήνει το φυσικό φως είναι μια καλή ιδέα, αλλά βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική θέα δεν αποσπά την προσοχή. Τοποθετήστε επίσης ένα επιτραπέζιο φωτιστικό.

Κρατήστε το οργανωμένο, κρατήστε το απλό

Ένας προσεκτικά οργανωμένος χώρος μελέτης χωρίς ακαταστασία μπορεί να παρακινήσει το παιδί σας να καθίσει για μελέτη χωρίς περισπασμούς.

https://www.instagram.com/p/ChevGnDtNB0

Τοποθετήστε στο γραφείο του όλα όσα χρειάζεται

Τα παιδιά χρειάζονται πρόχειρα τετράδια, ξυσμένα μολύβια, γόμες, χρώματα, μαρκαδόρους, χάρακες. Όλα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα στο γραφείο του, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεται για να πάρει ό,τι χρειάζεται.

με πληροφορίες από parentcircle.com/ homelane.com/ chiquehomeliving.com

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved