DIY - Φτιάξτε υπέροχα αρωματικά κεριά αξιοποιώντας τις λαμπάδες του Πάσχα

Φέτος αξιοποιούμε τις λαμπάδες μας και φτιάχνουμε διακοσμητικά κεριά για το σπίτι.

DIY - Φτιάξτε υπέροχα αρωματικά κεριά αξιοποιώντας τις λαμπάδες του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και εκτός από πολύ φαγητό και ίσως μερικά κιλάκια παραπάνω μας έμειναν και οι λαμπάδες που ανάβουμε το βράδυ της Ανάστασης.

Ποτέ δεν τις καίμε ολόκληρες και συνήθως τις πετάμε το ίδιο το βράδυ μετά την εκκλησία ή την επομένη. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τις αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας με αυτές διακοσμητικά κεριά για το σπίτι. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και με λίγη φαντασία και όρεξη μπορούμε να φτιάξουμε απίθανες δημιουργίες.

Τι θα χρειαστείτε:

  • λαμπάδες (λευκές ή ό,τι χρώματα έχετε)
  • έτοιμο κερωμένο φιτίλι
  • γυάλινα ποτήρια σε διάφορα μεγέθη
  • ψαλίδι
  • μολύβι ή ξυλάκι
  • βότανα, μπαχαρικά ή αποξηραμένα λουλούδια

Πώς θα φτιάξετε τα αρωματικά κεριά:

Αρχικά κόψτε τις λαμπάδες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις σε μία κατσαρόλα. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατέψτε με μία ξύλινα κουτάλα μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια.

Στη συνέχει προσθέστε τα μπαχαρικά, τα βότανα ή τα αποξηραμένα λουλούδια που θέλετε. Τα μπαχαρικά και τα βότανα εκτός από χρώμα θα δώσουν και άρωμα στα χεριά, ενώ τα αποξηραμένα λουλούδια θα τα κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μέσα φλούδες πορτοκαλιού ή και λεμονιού.

Έπειτα, πριν ρίξετε τις λιωμένες λαμπάδες στα ποτήρια που θα χρησιμοποιηθούν ως καλούπια, τοποθετήστε το φιτίλι κάθετα στο κέντρο του ποτηριού. Για να μείνει σε αυτή τη θέση δέστε τη μία άκρη σε ένα μολύβι ή ξυλάκι το οποίο θα στηρίξετε οριζόντια στο στόμιο του ποτηριού.

Προσθέστε με προσοχή το λιωμένο κερί στο ποτήρι και αφήστε το για τουλάχιστον έξι με επτά ώρες. Μόλις δείτε ότι έχει πήξει τελείως κόψτε το φιτίλι περίπου 2 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του κεριού. Στη συνέχεια και αφού έχετε βεβαιωθεί ότι τα κεριά έχουν κρυώσει εντελώς, βγάλτε το κερί από το ποτήρι γυρνώντας το ανάποδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved