Παιδικό δωμάτιο για αγόρια και κορίτσια: Έξυπνες ιδέες για διακοσμητικά και έπιπλα

  • Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας
  • Διακοσμητικά τοίχου για το παιδικό δωμάτιο
  • Κρεβάτια για αγόρια και κορίτσια
Παιδικό δωμάτιο για αγόρια και κορίτσια: Έξυπνες ιδέες για διακοσμητικά και έπιπλα
Instagram @ batyafuerstdesign

Το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται ανανέωση κατά περιόδους καθώς οι ανάγκες του παιδιού αλλάζουν καθώς μεγαλώνει.

Έτσι, η βρεφική κούνια θα αντικατασταθεί από το κρεβάτι, τα μωρουδίστικα παιχνίδια θα δώσουν τη θέση τους σε φορτηγά, κούκλες ή λούτρινα ενώ πλέον το παιδί θα έχει το δικό του γραφείο και βιβλιοθήκη.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα έπιπλα πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του. Δηλαδή, να μην είναι πολύ ψηλά αν το παιδί είναι μικρό, ούτε να έχουν αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία τους.

Είτε ξεκινάτε από την αρχή είτε ελπίζετε να βελτιώσετε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, σίγουρα θα βρείτε μια δόση έμπνευσης στις ακόλουθες προτάσεις.

Πρωτότυπα ξύλινα κρεβάτια

Το κρεβάτι μπορεί να είναι πρωτότυπο αλλάκαι πρακτικό. Μια έξυπνη και πρακτική επιλογή είναι ένα κρεβάτι ξύλινο μεν αλλά με ξεχωριστό σχέδιο.

paidiko domatio diakosmisi 1

Διακοσμητικά στους τοίχους

Αν δεν θέλετε να αλλάξετε το κρεβάτι του παιδιού ή το χρώμα στους τοίχους, μπορείτε απλά να τους διακοσμήσετε. Πώς; Με κορνίζες, ζωγραφιές των παιδιών ακόμα και με παιχνίδια.

paidiko domatio diakosmisi 3

Ξύλινα καλάθια

Είναι όμορφα και πρακτικά. Ο λόγος για τα ξύλινα καλάθια ( προτιμήστε τα από τα πλαστικά όταν το παιδί σας δεν είναι μωρό), τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σχέδια και μεγέθη.

paidiko domatio diakosmisi 4

Συρτατέρια

Η συρταριέρα είναι ένα πρακτικό έπιπλο στο παιδικό δωμάτιο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ρούχα του. Επίσης, λειτουργεί και ως διακοσμητική ραφιέρα.


https://www.instagram.com/p/CdfSiSvPTIJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρωτότυπα φωτιστικά

Το φωτιστικό μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα δωμάτιο κυρίως λόγω σχεδίου ή ακόμα εξαιτείας του σημείου στο οποίο θα το κρεμάσουμε.Εκτός από τα φωτιστικά οροφής υπάρχουν τα φωτιστικά δαπέδου αλλά και τοίχου που είναι κατάλληλα για απαλό φωτισμό κυρίως τη νύχτα.


https://www.instagram.com/p/Cda8P9qOgEq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παιδικά έπιπλα

Πύργος εκμάθησης, τραπέζι δραστηριοτήτων, καρεκλάκι, είναι μερικά μόνο από τα έπιπλα που θα κοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο αν υπάρχει χώρος.


https://www.instagram.com/p/CdfNuDosOZR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved