Μικρό μπαλκόνι: Μετατρέψτε το σε μια μικρή όαση - Δείτε πώς

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη μικρή βεράντα σας και να τη γεμίσετε με φυτά.

Μικρό μπαλκόνι: Μετατρέψτε το σε μια μικρή όαση - Δείτε πώς

Αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό, υπάρχουν τρόποι να δείχνει μεγαλύτερο και να γίνει μια μικρή όαση.

Εξοικονομήστε χώρο τοποθετώντας ένα παγκάκι ξύλινο με πολύχρωμα μαξιλάρια.Επιλέξτε ένα τραπεζάκι σταθερό όχι ιδιαίτερα μεγάλο για να μην σας κλείσει το χώρο. Πρακτική λύση είναι τα πτυσσόμενα τραπεζάκια κι όσα στερεώνονται στα κάγκελα.

Φυτά

Τα φυτά και τα λουλούδια θα κάνουν το μπαλκόνι σας να μοιάζει με κήπο. Ωστόσο, όταν αγοράζετε φυτά ή γλάστρες πρέπει να λάβετε υπόψιν όχι μόνο το χώρο αλλά και αν και πόσο εκτεθειμένο είναι το μπαλκόνι σας ( στον αέρα, τον ήλιο, κ.ο.κ.) Αν για παράδειγμα είναι βορινό και δεν το βλέπει ήλιος τα φυτά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι περισσότερα ανθεκτικά. Αλλά και το αντίθετο. Ορισμένα φυτά σε ηλιόλουστα μπαλκόνια μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο να καούν αν είναι ευαίσθητα. Σε αυτήν την περίπτωση, φυτά όπως η λεβάντα και η αρτεμισία, είναι μια καλή επιλογή.



Βότανα

Τα βότανα είναι εξαιρετική επιλογή για μπαλκόνια. Τα περισσότερα βότανα παραμένουν σχετικά μικρά, έτσι είναι κατάλληλα για μικρά γλαστράκια που μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στον τοίχο. Για ηλιόλουστα μπαλκόνια, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και σχοινόπρασο.

Διακόσμηση

Όσον αφορά την διακόσμηση, οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα και με τα οικονομικά σας.Μπορείτε να ντύσετε το μπαλκόνι με καλαμωτή και να πάρετε πήλινες γλάστρες με φυτά αναρριχώμενα. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε μια αιώρα ή μια κρεμαστή κούνια ( που στερεώνεται από την οροφή της βεράντας) ή να ντύσετε τον τοίχο της βεράντας με ξύλο ή ράφια τοποθετώντας μικρές γλάστρες με φυτά.

Όποια λύση κι αν επιλέξετε το μικρό μπαλκόνι σας σίγουρα θα θυμίζει μια μικρή Εδέμ.Για ακόμα περισσότερες ιδέες δείτε το βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved