Όλγα Πηλιάκη: Ονειρεμένο το νέο παιδικό δωμάτιο της Μαλένας (εικόνες και vid)

Βγαλμένο από παραμύθι το παιδικό δωμάτιο της Μαλένας και διακοσμημένο με τη μέθοδο Montessori.

Όλγα Πηλιάκη: Ονειρεμένο το νέο παιδικό δωμάτιο της Μαλένας (εικόνες και vid)

Πριν μερικές μέρες η Όλγα Πηλιάκη ολοκλήρωσε το παιδικό δωμάτιο της Μαλένας, που ετοίμασε μόνη της και μάλιστα με πολλή αγάπη και δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από το ονειρεμένο αποτέλεσμά της.

Η ίδια αντιμετώπιζε πρόβλημα με το θέμα ύπνου, μιας και όπως αποκάλυψε σε σχόλιό της, η Μαλένα δεν κοιμόταν στο δωμάτιό της και έψαχνε τρόπο για να τη δελεάσει, φτιάχνοντάς της ένα δωμάτιο που δεν θα θέλει να βγαίνει. Και πιστεύουμε τα κατάφερε.

olga piliaki paidiko domatio malenas 1

Διακόσμηση με τη μέθοδο Montessori

Έπιπλα ιδανικά για το μέγεθος των παιδιών και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, είναι εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα παιδικό δωμάτιο montessori.

Το δωμάτιο θα πρέπει να προσκαλεί ένα παιδί να μεγαλώσει με έναν αυτόνομο και ελεύθερο τρόπο και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φυτά, τέχνη, μουσική και βιβλία. Θα πρέπει ένα παιδί να νιώθει στον προσωπικό του χώρο ελεύθερο, ανεξάρτητο και όλα να είναι τοποθετημένα σε σημεία που θα επιτρέπουν στο παιδί να τα πάρει μόνο του με τα χέρια του. Ρούχα, παιχνίδια, μαξιλάρια, αντικείμενα κ.λ.π.

Υπέροχες ταπετσαρίες και έπιπλα από φυσικά υλικά

Όπως θα δείτε και εσείς στη gallery που ακολουθεί η ταπετσαρία έχει ως θέμα τη φύση, τα παιχνίδια και όλα τα αντικείμενα είναι σε ύψος που μπορεί να φτάνει εύκολα η Μαλένα και όπως φαίνεται μάλλον η Όλγα Πηλιάκη κατάφερε να "βγάλει" από το κρεβάτι της την κόρη της, αφού πια έχει ένα χώρο αποκλειστικά και μόνο για εκείνη.

"Σήμερα ετοιμάσαμε το δωμάτιο της Μαλενίτσας μας!!! Ήθελα να είναι παραμυθένιο για να τη δελεάσω, μήπως και κοιμηθεί επιτέλους στο κρεβάτι της!? Τι λέτε; Τα κατάφερα; Για να το επιτύχω, επέλεξα μια ονειρεμένη vintage ταπετσαρία με ζώα του δάσους και ρομαντικά boho έπιπλα και διακοσμητικά".

Δείτε φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο παρακάτω και εμπνευστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved