Χριστουγεννιάτικες κάλτσες: Πού μπορείτε να τις κρεμάσετε εκτός από το τζάκι

  • Διακοσμήστε διάφορα σημεία του σπιτιού με τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες.
  • Μην περιοριστείτε μόνο στο τζάκι ή την εξώπορτα.
Χριστουγεννιάτικες κάλτσες: Πού μπορείτε να τις κρεμάσετε εκτός από το τζάκι
Instagram @ ourhallgreenhome

Οι κάλτσες των δώρων ή χριστουγεννιάτικες κάλτσες αποτελούν ένα ακόμη χαρακτηριστικό έθιμο των εορτών των Χριστουγέννων που προέρχεται από τις Βόρειες χώρες.
Είναι οι κάλτσες που ο Άγιος Βασίλης αφήνει τα δώρα για τα παιδιά, και συνήθως τοποθετούνται κοντά στο τζάκι ή στη βάση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, δίπλα στη φάτνη ή στην εξώπορτα.


https://www.instagram.com/p/CW0elNdLpSL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παράδοση του εθίμου

Σύμφωνα με τη «βόρεια» χριστιανική παράδοση όλα άρχισαν σε ένα σπίτι ενός πατέρα με τρεις κόρες που πρόσφατα είχαν χάσει τη μητέρα τους. Οι δουλειές του πατέρα δεν πήγαιναν καλά και η οικογένεια μετακόμισε σε ένα παλιό και μικρότερο σπίτι. Όταν όμως οι κόρες έφθασαν σε ηλικία γάμου ο πατέρας έπεσε σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσε να τι προικίσει, τότε πλησίαζαν και τα Χριστούγεννα.

Ο Άγιος Βασίλης όμως που γνώριζε την κατάσταση αποφάσισε να βοηθήσει. Έτσι όταν η οικογένεια έπεσε να κοιμηθεί ερχόμενος ο Άγιος Βασίλης τοποθέτησε από ένα πουγκί με χρυσό στις κάλτσες των κοριτσιών που είχαν βάλει κοντά στο τζάκι με άλλα ρούχα για να στεγνώσουν. Το επόμενο πρωί οι κοπέλες βρήκαν με μεγάλη έκπληξη τα δώρα του Αϊ Βασίλη και η ζωή τους άλλαξε.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία του εθίμου που διαβάσαμε στη el.wikipedia.org και που τηρείται σε πολλές χώρες με διάφορες παραλλαγές (όπως είσοδος του Αγίου από την καμινάδα ή από τον κήπο) σημεία που, ανάλογα, το επόμενο πρωί βρίσκουν τα παιδιά τα δώρα τους.


https://www.instagram.com/p/CWNsgYDMEwj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διακόσμηση με κάλτσες

Ανεξάρτητα από το αν τηρείτε ή όχι το έθιμο, οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες αποτελούν ένα όμορφο διακοσμητικό. Μπορείτε να τις κρεμάσετε στο δωμάτιο των παιδιών, στο χολ, στις σκάλες και φυσικά στο δέντρο.‘Οσο για τα σχέδια και τα μεγέθη, ποικίλουν όπως και το ύφασμα τους ( τσόχα, μαλλί, δέρμα, κ.ο.κ.). Επιλέξτε τις κάλτσες που σας αρέσουν, γράψτε επάνω τα ονόματα των μελών της οικογένειάς σας και κρεμάστε τις.

Οι φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί θα σας δώσουν αρκετές ιδέες για το πού να κρεμάσετε τις κάλτσες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved