Διακόσμηση υπνοδωματίου: Τι να προσέξετε σύμφωνα με το Feng Shui

  • Πώς πρέπει να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο για να εκπέμπει ηρεμία και αρμονία
  • Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν όσον αφορά την τοποθέτηση των επίπλων και τη διακόσμηση
Διακόσμηση υπνοδωματίου: Τι να προσέξετε σύμφωνα με το Feng Shui

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με το Feng Shui και αυτό γιατί είναι ένας πιο προσωπικός χώρος, στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επίσης, το βράδυ που κοιμόμαστε το σώμα βρίσκεται σε μία πιο παθητική στάση και θεωρείται πιο επιρρεπές στην ενέργεια που το περιβάλλει.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν όσον αφορά την τοποθέτηση των επίπλων και τη διακόσμηση;

Η σωστή θέση για το κρεβάτι

Σύμφωνα με το Feng Shui, το κρεβάτι καλό είναι να μην τοποθετείται απέναντι από την πόρτα, ώστε όταν ξαπλώνετε τα πόδια σας να μην "δείχνουν" απευθείας στην πόρτα. Επίσης, το προσκέφαλο του κρεβατιού πρέπει να ακουμπάει σε τοίχο και ακόμα καλύτερα εάν ο τοίχος αυτός είναι εξωτερικός. Τέλος, αποφύγετε να έχετε το κρεβάτι σε γωνία.

Το προσκέφαλο

Εάν πρόκειται να αγοράσετε σύντομα καινούριο κρεβάτι, προτιμήστε ένα με μεγάλο και συμπαγές προσκέφαλο. Σύμφωνα με το Feng Shui, το προσκέφαλο συμβολίζει τη σταθερότητα και την αλληλοστήριξη ανάμεσα στο ζευγάρι.

mikri krebatokamara

Πηγή: instagram@the_architect_house

Μην βάζετε αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είθισται να χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός. Αυτή του η χρήση πράγματι μπορεί να μας λύνει τα χέρια, όμως δε φαίνεται να κάνει ιδιαίτερα καλό στη διάθεση και την ψυχολογία μας. Σύμφωνα με το Feng Shui, βγάζοντας κάτω από το κρεβάτι τις βαλίτσες, τα παπούτσια και όλα τα άλλα αντικείμενα που έχετε αποθηκεύσει, θα κοιμάστε καλύτερα, θα έχετε καλύτερη ερωτική ζωή και θα βλέπετε λιγότερου εφιάλτες.

Βγάλτε από το δωμάτιο τις περιττές ηλεκτρικές συσκευές

Έχετε σκεφτεί πόσες ηλεκτρικές συσκευές έχετε στο υπνοδωμάτιό σας; Κινητά, τηλεοράσεις, τάμπλετ, υπολογιστές και πάει λέγοντας. Όλες αυτές φαίνεται να επηρεάζουν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας, συνεπώς βγάλτε τις εκτός υπνοδωματίου το συντομότερο δυνατόν.

Έχετε πάντα δύο κομοδίνα

Σύμφωνα με το Feng Shui, το υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει δύο κομοδίνα και δύο διαδρόμους που να οδηγούν προς το κρεβάτι, έναν από τα δεξιά και έναν από τα αριστερά.

diakosmisi upnodwmatiou sumfwna me feng shui

Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα για του τοίχους

Το κάθε χρώμα έχει διαφορετική επίδραση στην ψυχολογία και τη διάθεσή σας, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με το τι νιώθετε ότι έχετε περισσότερο ανάγκη. Για παράδειγμα, εάν θέλετε πάθος επιλέξτε κάτι στις αποχρώσεις του κόκκινου. Το πράσινο συμβολίζει την υγεία και το γκρι και οι αποχρώσεις του την οικονομική ευημερία.

Αποφύγετε να έχετε πολλά βιβλία στο υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα βιβλία έχουν ενέργεια και η ύπαρξή τους στο υπνοδωμάτιο δυσκολεύουν τον ύπνο. Αφήστε λοιπόν μόνο αυτό που διαβάζετε αυτήν την περίοδο στο υπνοδωμάτιο και μεταφέρετε όλα τα υπόλοιπα στο σαλόνι.

Επενδύστε στα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο θα αναδείξουν το υπνοδωμάτιό σας αλλά παράλληλα θεωρείται ότι αναζωογονούν σώμα και πνεύμα.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved