Προετοιμασία παιδικού δωματίου για τη νέα σχολική χρονιά - Τι να προσέξετε

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου πριν ξεκινήσουν τα σχολεία;

Προετοιμασία παιδικού δωματίου για τη νέα σχολική χρονιά - Τι να προσέξετε

Τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός έχει φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας και φέτος το κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα για χιλιάδες μαθητές.

Αν και το καλοκαίρι λοιπόν δεν έχει τελειώσει, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μία ανάσα μακριά. Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το οποίο είναι σημαντικό από την αρχή το μικρό σας να έχει οργάνωση και πρόγραμμα.

Ο χώρος που το μικρό σας θα χαλαρώνει και θα διαβάζει επηρεάζει τη συγκέντρωση και την οργάνωσή του για αυτό και είναι σημαντικό να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος. Τι πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψιν;

Το χρώμα του παιδικού δωματίου
Τα χρώματα που θα επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο είναι σημαντικό να αποπνέουν ηρεμία και χαλάρωση στο παιδί. Χρώματα που έχουν συσχετιστεί με τη συγκέντρωση και την ηρεμία είναι το πράσινο και το ανοιχτό κίτρινο. Αποφύγετε το κόκκινο και άλλα έντονα χρώματα.

Το γραφείο
Το να έχει το μικρό σας το δικό του γραφείο σίγουρα θα το βοηθήσει να συγκεντρωθεί καλύτερα και απερίσπαστο να κάνει τα διαβάσματά του για την επόμενη μέρα. Σε αντίθεση με το τραπέζι της κουζίνας για παράδειγμα, το γραφείο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σχολείο και το διάβασμα και το μικρό σας ξέρει ότι όταν κάθεται εκεί είναι ώρα για διάβασμα.

Η καρέκλα γραφείου
Προτιμήστε μία άνετη και ανατομική καρέκλα. Το παιδί σας θα κάθεται εκεί για αρκετή ώρα κάθε μέρα και πρέπει να μην καταπονεί το σώμα του.

Ρολόι
Εάν δεν έχετε ήδη κάποιο ρολόι στο παιδικό δωμάτιο, ίσως ήρθε η ώρα να βάλετε. Θα βοηθήσει το μικρό σας να έχει μια εικόνα του χρόνου που έχει στη διάθεσή του για διάβασμα και γενικά να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του χρόνου.

Ο φωτισμός
Δεδομένου ότι εκεί θα είναι ο χώρος που θα διαβάζει το παιδί σας, είναι σημαντικό το παιδικό δωμάτιο να έχει επαρκές φως ώστε να μην καταπονεί τα μάτια του.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved