Μωβ στο παιδικό δωμάτιο: Γιατί να επιλέξετε το συγκεκριμένο χρώμα

Ποια είναι τα θετικά ψυχολογικά  χαρακτηριστικά του μωβ;

Μωβ στο παιδικό δωμάτιο: Γιατί να επιλέξετε το συγκεκριμένο χρώμα

Το χρώμα που συνήθως αποκαλούμε μωβ, αλλά που στο φάσμα του φωτός είναι γνωστό ως βιολετί ή ιώδες, είναι ένας συνδυασμός της δύναμης και της ενέργειας του κόκκινου με την ακεραιότητα και την αλήθεια του μπλε.

Είναι το χρώμα που συνδέουμε με την πνευματικότητα και την περίσκεψη, και γι΄αυτό το προτιμούν εκείνοι που ασκούν πνευματικές δραστηριότητες ή διαλογίζονται. Είναι το χρώμα της περισυλλογής και της αναζήτησης.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του μωβ

Ο λάθος τόνος μπορεί να δείχνει κάτι φθηνό και άσχημο σε αντίθεση με άλλα χρώματα, γράφει η Karen Haller στο βιβλίο της «Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων» εκδόσεις διόπτρα.

Οι πολλές αποχρώσεις του μωβ

Αυτές περιλαμβάνουν τις θερμές αποχρώσεις, λιλά, βιολετί, μελιτζανί και τις ψυχρές , το μοβ της λεβάντας και το πορφυρό.

Για την ιστορία

Το μωβ, ειδικά το πορφυρό, έχει χρησιμοποιηθεί από βασιλιάδες, αριστοκράτες και αξιωματούχους, της Εκκλησίας επί πολλούς αιώνες. Η υψηλή αυτή θέση του οφείλεται στην σπανιότητα και το κόστος της βαφής.

Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε ορίσει με διάταγμα ότι μόνο εκείνος επιτρεπόταν να φοράει πορφυρό χρώμα.

Βασιλιάδες, βασίλισσες και αυτοκράτορες φυσικά, πίστευαν ότι είναι οι αντιπρόσωποι του Θεού στη γη και επομένως ότι είχαν μια ιδιαίτερη σύνδεση με μια ανώτερη δύναμη – ένας ακόμα λόγος ίσως, για τον οποίο το μοβ ήταν τόσο σημαντικό χρώμα για εκείνους.

Το μωβ είναι μία ιδιαίτερη επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Εάν είστε λάτρης του μωβ δείτε παρακάτω μερικά παιδικά δωμάτια που βρήκαμε στο διαδίκτυο και που θα σπαιδικά δωμάτια ας εμπνεύσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved