Ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ;

Πόσα λέγονται και γράφονται για το σεξ και τις στάσεις του;

Θάνος Ασκητής
Ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ;

Και όμως, γνωρίζετε ότι μπορεί ναι μεν το σεξ να είναι απολαυστικό και να χαρίζει ηδονή και ικανοποίηση, μπορεί όμως να γίνει και επικίνδυνο; Ναι, υπάρχει μία πολύ συνηθισμένη σεξουαλική στάση που μπορεί να τραυματίσει το ανδρικό μόριο και που μάλιστα, ευθύνεται για περισσότερα από τα μισά κατάγματα πέους.

Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά, η αγαπημένη γυναικεία στάση «Woman on top» ή «Cow girl» ή στη γλώσσα μας «η γυναίκα από πάνω». Μία στάση που η γυναίκα λατρεύει, καθώς της δίνει την δυνατότητα από τη μία να νιώθει πως έχει τον έλεγχο των κινήσεων, του ρυθμού αλλά και του βάθους της πεϊκής διείσδυσης και από την άλλη ταυτόχρονα με την κολπική διέγερση να επιτυγχάνει και την κλειτοριδική, καθώς τρίβεται η κλειτορίδα της στο εφηβαίο του ερωτικού της συντρόφου.

epikindini stasi sex 1

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του πέους καθώς όλο το γυναικείο βάρος πέφτει πάνω του και μάλιστα δεν μπορεί να καταλάβει η γυναίκα αν το πιέζει και το φτάνει στα όριά του για να προσέξει, παρά όταν είναι πια αργά, όταν δηλαδή ο άνδρας πονέσει και ο πόνος του συνοδευτεί και από το ράγισμα που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή.

Η δεύτερη επικίνδυνη στάση είναι η «Doggy style» ή «στα τέσσερα», με 29% των καταγμάτων του πέους, όπου αν και ο άνδρας είναι εκείνος που έχει τον έλεγχο μπορεί μία απότομη κίνηση να δημιουργήσει και πάλι πρόβλημα, ενώ το γνωστό «ιεραποστολικό ή κλασσικό σεξ» έρχεται τρίτο με 21%.

epikindini stasi sex 4

Τα ατυχήματα μπορούν να γίνουν όταν οι κινήσεις μπορεί να γίνουν λίγο πιο βίαιες ή απότομες και το πέος «γλιστρήσει» ξαφνικά και πάρει μία κλίση που δεν είναι μέσα στα επιτρεπτά του όρια, παρόλο που μπορεί και κινείται σαν μοχλός, για να το περιγράψουμε με απλά λόγια.

Άρα λοιπόν, δεν φτάνει να έχει ο άνδρας τον έλεγχο στη σεξουαλική πράξη για να αποφευχθούν ατυχήματα, χρειάζεται να μην υπάρχουν «αεροπλανικά» και εξεζητημένες ατάσεις…

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης:
6 είδη σεξ που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει
Στάσεις του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποιες να δοκιμάσετε και ποιες όχι!
Ποια είναι η κατάλληλη στάση στο σεξ για να συλλάβετε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved