Αυτά είναι τα πιο υγιεινά σνακ για την παραλία! Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Η ζέστη έχει αρχίσει για τα καλά και οι εξορμήσεις στην παραλία σε κάθε ευκαιρία είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για όλη την οικογένεια.

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά σνακ για την παραλία! Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Κι επειδή η πολύωρη παραμονή στην παραλία σίγουρα συνοδεύεται και από «λιγούρες», καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα σνακ. Έτσι, θα αποφύγετε τις ανθυγιεινές λύσεις των καντίνων, όπως hot-dog, τσιπς, σφολιάτες που μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες και μας παρέχουν λίγα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη, μην ξεχνάτε πως τα σνακ που θα πάρουμε από το σπίτι θα μας γλυτώσουν και από τα περιττά έξοδα. Μπορείτε να πάρετε ιδέες για εύκολα και γρήγορα σνακ παρακάτω!

• Τα φρούτα είναι η πρώτη και πιο εύκολη επιλογή, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα πλύνετε και να τα στεγνώσετε καλά. Μην ξεχνάτε πως είναι ένα «θησαυρός» βιταμινών και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών.
• Πολύ καλή επιλογή είναι επίσης τα λαχανικά που τρώγονται εύκολα με το χέρι από μικρούς και μεγάλους, όπως τα στικς καρότου και αγγουριού.
• Οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ακόμα ένα υγιεινό σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες. Καθώς όμως έχουν αρκετές θερμίδες χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή τους.
• Τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα, τα σύκα, οι χουρμάδες, οι σταφίδες και πάρα πολλά ακόμα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τη γήρανση, να βελτιώσουμε την υγεία της καρδιάς μας και του πεπτικού μας συστήματος. Μην αγοράζετε όμως αποξηραμένα φρούτα τα οποία έχουν παρασκευασθεί με προσθήκη ζάχαρης.
• Οι μπάρες δημητριακών και το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι χαμηλά σε θερμίδες σνακ που μπορείτε να προμηθευτείτε ακριβώς πριν πάτε στην παραλία σε περίπτωση που δεν έχετε προλάβει να οργανωθείτε.
• Ένα τοστ ή mini στρογγυλά ψωμάκια με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και μαρούλι είναι επίσης υγιεινές και χορταστικές λύσεις για την παραλία.
• Μην ξεχνάτε το νερό που είναι απαραίτητο για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Φροντίστε να πίνετε νερό πριν διψάσετε, διότι η δίψα είναι σημάδι ότι το σώμα έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται.
• Τέλος, μία τσάντα-ψυγείο όπου θα μπορείτε να μεταφέρετε τα τρόφιμα αποφεύγοντας τις αλλοιώσεις τους, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την παραλία.
Καλές βουτιές!!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved