Οδηγός «επιβίωσης» στα καλοκαιρινά πάρτι! Από την διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί του πληθαίνουν οι κοινωνικές υποχρεώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, πάρτυ) που συνοδεύονται από πλουσιοπάροχους μπουφέδες.

Οδηγός «επιβίωσης» στα καλοκαιρινά πάρτι! Από την διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Τί μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να απολαύσετε την κάθε περίσταση χωρίς τύψεις και χωρίς να δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει;
• Την ημέρα του πάρτυ, φροντίστε πριν τον "επικίνδυνο" μπουφέ να αποφύγετε στα γεύματά σας τα λιπαρά και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Προτιμήστε για πρωινό άπαχο γάλα και δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ το μεσημέρι καταναλώστε ένα μεγάλο μπωλ σαλάτας με άπαχο κρέας (όπως κοτόπουλο) που θα σας χορτάσει. Για ενδιάμεσα σνακ επιλέξτε κάποιο φρούτο.
• Μην φτάσετε στο πάρτυ πεινασμένες! Πολλές γυναίκες στην ιδέα ενός πλούσιου μπουφέ επιλέγουν να μην φάνε καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να υπερκαταναλώσουν εδέσματα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες κατά τη διάρκεια του πάρτυ. Επιλέξτε τα τρόφιμα που αναφέραμε παραπάνω κι ένα ελαφρύ σνακ (π.χ. γιαούρτι, ανάλατοι ξηροί καρποί, φρούτα) 2 ώρες πριν το πάρτυ που δεν θα σας αφήσουν να ξεφύγετε.
• Ξεκινήστε με σαλάτα! Παρόλο που θα δείτε πολύ πιο νόστιμα εδέσματα μπροστά σας, καλύτερα είναι να ξεκινήσετε με σαλάτα το γεύμα σας, και στη συνέχεια να επιλέξετε προσεκτικά τους υπόλοιπους μεζέδες. Προσοχή όμως καθώς πολλές σαλάτες μπορεί να έχουν ιδιαίτερα λιπαρά dressings που αυξάνουν κατά πολύ το θερμιδικό τους περιεχόμενο.
• Λίγες μέρες πριν καθώς και μετά το πάρτυ είναι καλό να αυξήσετε ελαφρά τη φυσική σας δραστηριότητα! Έτσι λοιπόν οι περιττές θερμίδες που θα καταναλώσετε σε μία βραδιά δεν θα είναι η αιτία για να αυξήσετε το βάρος σας!
Καλή σας διασκέδαση!
Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved