Παιδικό απορρυπαντικό ρούχων & μαλακτικό:Μέχρι ποια ηλικία το χρησιμοποιούμε

Πότε σταματάμε να χρησιμοποιούμε βρεφικό απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων;

Μαριαλένα Κυριακάκου
Παιδικό απορρυπαντικό ρούχων & μαλακτικό:Μέχρι ποια ηλικία το χρησιμοποιούμε

Η περιποίηση και η φροντίδα των βρεφικών ρούχων σίγουρα αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία προσοχής κάθε μαμάς, καθώς είναι σημαντικό αφενός τα ρούχα να καθαρίζονται πλήρως και αφετέρου να περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας αντίδρασης του παιδιού λόγω της χρήσης απορρυπαντικών και μαλακτικών. Για το λόγο αυτό ο παιδίατρος συστήνει στη μητέρα τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών, υποαλλεργικών και με ουδέτερο pH, για τα ρούχα, τις πετσέτες, τα σεντόνια και οτιδήποτε άλλο έρχεται σε επαφή με την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται προσοχή ως προς τη θερμοκρασία πλύσης, η οποία συνίσταται να είναι υψηλή, καθώς τις περισσότερες φορές οι λεκέδες από γάλα και βρεφικές κρέμες μπορούν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρηθεί ερεθισμός της βρεφικής επιδερμίδας καλό θα ήταν να ενημερωθεί ο παιδίατρος και να διακοπεί η χρήση του απορρυπαντικού που χρησιμοποιήθηκε κατά την πλύση.

paidiko aporipantiko rouxon pote stamatame 2

Απορρυπαντικά πλυντηρίου για παιδικά ρούχα: Πότε σταματάμε να τα χρησιμοποιούμε;

Η χρήση κατάλληλων σαπουνιών και απορρυπαντικών για την πλύση των βρεφικών ρούχων συνίσταται τουλάχιστον για τον 1ο χρόνο ζωής του μωρού, καθώς σε μικρότερη ηλικία είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης αλλεργίας ή γενικότερα δερματικών διαταραχών. Με την ίδια λογική λοιπόν τουλάχιστον για τους πρώτους 12 μήνες ζωής του μωρού, καλό είναι τα ρούχα του να πλένονται ξεχωριστά από εκείνα της υπόλοιπης οικογένειας. Τέλος το καλό σιδέρωμα των ρούχων αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα που διασφαλίζει την απόλυτη καθαριότητά τους, καθώς συνίσταται να σιδερώνονται και από τις δύο πλευρές για μέγιστο βαθμό αποστείρωσης.

Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved