Ημικρανία και περίοδος: Πώς επηρεάζει η περίοδος την εκδήλωση της ημικρανίας; (vid)

Πώς σχετίζονται οι ημικρανίες με την περίοδο;

Μενέλαος Λυγνός
Ημικρανία και περίοδος: Πώς επηρεάζει η περίοδος την εκδήλωση της ημικρανίας; (vid)

Το πρώτο βασικό και απολύτως απαραίτητο βήμα στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, που σχετίζονται με την περίοδο, είναι να επιβεβαιώσουμε, πως η συμπτωματολογία όντως συνδέεται με την περίοδο.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σχέση της εμφάνισης της ημικρανίας με την περίοδο είναι χρήσιμη η καταγραφή των συμπτωμάτων σε ένα ημερολόγιο για τουλάχιστον 3 μήνες. Όσο περισσότερες πληροφορίες καταγράφονται, τόσο πιο εύκολο είναι να τεκμαρθεί η σχέση της εμφάνισης ημικρανίας με την έμμηνο ρύση.

Σε περίπτωση που ο κύκλος δεν είναι σταθερός, συχνά αρκεί η λήψη των αναλγητικών να ξεκινήσει με την πρώτη ημέρα της περιόδου και να συνεχισθεί για 2 με 3 ημέρες.

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να γίνει σύσταση για χορήγηση αντισυλληπτικών δισκίων κατά τέτοιον τρόπο ώστε να περιοριστεί η κάμψη των επιπέδων των οιστρογόνων, η οποία παρατηρείται λίγο πριν την έλευση της έμμηνου ρύσης και ενοχοποιείται για τις σχετιζόμενες με την περίοδο ημικρανίες.

Μάθετε ακόμα περισσότερα για το πώς η ημικρανία συνδέεται με την περίοδο στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr




Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved