Είμαι έγκυος και το μωρό φαίνεται μικρό, να ανησυχήσω; (vid)

Τι σημαίνει «μικρό» μωρό;

Μενέλαος Λυγνός
Είμαι έγκυος και το μωρό φαίνεται μικρό, να ανησυχήσω; (vid)

Είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε το βάρος του εμβρύου κατά προσέγγισιν με βάση τις μετρήσεις, που πραγματοποιούνται κατά τον υπερηχογραφικό έλεγχο.

Μικρό ορίζεται το μωρό, του οποίου το βάρος είναι μικρότερο της 10ης εκατοστιαίας θέσης, για τη συγκεκριμένη ηλικία κύησης.

Όταν λέμε, ότι το εκτιμώμενο βάρος ενός εμβρύου βρίσκεται στην 10η εκατοστιαία θέση σημαίνει, ότι αν πάρουμε 100 έμβρυα στην ίδια ηλικία με το δικό σας, τα 10 θα έχουν βάρος μικρότερο από το βάρος του μωρού σας, ενώ τα άλλα 90 θα έχουν βάρος μεγαλύτερο.

Βέβαια, για να διαγνώσουμε, πως ένα έμβρυο είναι «μικρό» ή «μεγάλο», θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει ακριβής υπολογισμός της ηλικίας κύησης είτε με βάση την Τελευταία Περίοδο, είτε με βάση τις μετρήσεις στο υπερηχογράφημα πρώτου τριμήνου.

Ο υπολογισμός της ηλικίας κύησης με βάση τα συμπεράσματα του υπερηχογραφικού ελέγχου του πρώτου τριμήνου είναι και ο ακριβέστερος τρόπος υπολογισμού της ηλικίας της κύησης του εμβρύου.

Δείτε πότε το μικρό μέγεθος του μωρού είναι λόγος ανησυχίας στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr:



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved