Γιατί όταν η γυναίκα μεγαλώνει εμφανίζεται συχνά χαλάρωση του κόλπου; (vid)

Η ηλικία της γυναίκας και η εμφάνιση χαλάρωσης του κόλπου.

Γιατί όταν η γυναίκα μεγαλώνει εμφανίζεται συχνά χαλάρωση του κόλπου; (vid)
Bigstock

Όσο η ζωή προχωρά και τα κεράκια, που σβήνει η κάθε γυναίκα στα γενέθλιά της, τόσο μειώνεται και η παραγωγή οιστρογόνων από τις ωοθήκες της, η οποία και σταματά παντελώς λίγα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων συνδέεται και με διαταραχές στην παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό ως συνέπεια έχει, τη μείωση της δομικής αντοχής του συνδετικού ιστού του πυελικού εδάφους και την αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης πρόπτωσης των εντός της πυέλου οργάνων.

Με την ηλικία όμως δεν αποδυναμώνεται μόνον ο συνδετικός ιστός του πυελικού εδάφους, αλλά και ο μυϊκός ιστός. Για το λόγο αυτό πολλοί συστήνουν τις ασκήσεις Kegel, δια των οποίων ενδυναμώνονται οι μύες αυτοί.

Ενώ παράλληλα και η αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης χρόνιων παθολογιών, όπως είναι ο διαβήτης και η οστεοπόρωση βλάπτουν το πυελικό έδαφος και συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των ιστών του.

Δείτε γιατί συχνά με τον χρόνο έρχεται και η χαλάρωση κόλπου στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακράτεια, την κολπική ξηρότητα και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή χάρη στους υπερήχους HIFU!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved