Τι είναι το σύνδρομο εξαφάνισης διδύμου; (vid)

Σύνδρομο εξαφάνισης διδύμου: Πώς μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας.

Τι είναι το σύνδρομο εξαφάνισης διδύμου; (vid)
bigstockphoto.com

Η συχνότερη έκφανση του συνδρόμου αυτού καταγράφεται σε δίδυμες κυήσεις, στις οποίες ένα εκ των δύο εμβρύων αποβιώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ το έτερο φθάνει μέχρι και το φυσιολογικό τοκετό ή την καισαρική τομή.

Εντούτοις, το Σύνδρομο Εξαφάνισης Διδύμου δεν αποκλείεται να καταγραφεί και σε τρίδυμες ή τετράδυμες κυήσεις, στις οποίες ενδέχεται ένα ή περισσότερα από τα έμβρυα να χαθούν κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στις κυήσεις, που εμφάνισαν Σύνδρομο Εξαφάνισης Διδύμου, δυσκολίες ενδέχεται να παρουσιαστούν και κατά τον έλεγχο για Σύνδρομο Down ή για άλλα γενετικά σύνδρομα.

Στα πλαίσια του μη επεμβατικού ελέγχου για Σύνδρομο Down μετράται η Αυχενική Διαφάνεια. Η μέτρηση αυτή λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό των πιθανοτήτων για ύπαρξη Συνδρόμου Down στο έμβρυο.

Άλλοι παράγοντες, που σε συνδυασμό με τη μέτρηση Αυχενικής Διαφάνειας λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των πιθανοτήτων αυτών περιλαμβάνουν την ύπαρξη ή όχι έτερων υπερηχογραφικών ευρημάτων, αλλά και τις τιμές των επιπέδων των ορμονών β- χοριακή και PAPP – A στο αίμα της μητέρας.

Τα επίπεδα των εν λόγω ορμονών ενδέχεται να επηρεαστούν από τη συνύπαρξη θανόντος εμβρύου με το ζων (όπως συμβαίνει στο Σύνδρομο Εξαφάνισης Διδύμου), ιδιαίτερα αν το «εξαφανισμένο» έμβρυο απεβίωσε λίγο πριν το συγκεκριμένο έλεγχο.

Λύστε όλες σας τις απορίες για το Σύνδρομο Εξαφάνισης Διδύμου στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.grΔείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved