Τι είναι το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών (βίντεο)

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών; 

Μενέλαος Λυγνός
Τι είναι το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών (βίντεο)

Το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών είναι μία επιπλοκή, που ενδέχεται να εμφανιστεί μετά από τη χορήγηση ενέσιμης φαρμακευτικής αγωγής στα πλαίσια διέγερσης των ωοθηκών κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση. Σπανιότερα το σύνδρομο αυτό ακολουθεί τη χορήγηση από του στόματος φαρμακευτικής αγωγής, που αποσκοπεί στην πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου αυτού ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή της ακόμα και 10 ημέρες μετά τη χορήγηση της ενέσιμης φαρμακευτικής αγωγής.Ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών, μπορεί να χαρακτηριστεί ελαφρύ, μέτριο ή σοβαρό.

Τα αίτια της εμφάνισης του συνδρόμου αυτού δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως. Φαίνεται, πως οι ορμόνες, οι οποίες χορηγούνται κατά για τη διέγερση των ωοθηκών, σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν αυτό, που ονομάζουμε αύξηση της διαπερατότητας των αγγείων των ωοθηκών.

Μάθετε τα πάντα για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μέσα από το video, που δημιουργήσαμε για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved