Πού οφείλονται οι πόνοι της ωορρηξίας; (vid)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πόνους της ωορρηξίας.

Πού οφείλονται οι πόνοι της ωορρηξίας; (vid)

Καταρχάς να πούμε ότι ο διενής όρος, που περιγράφει τον πόνο ωορρηξίας είναι η γερμανική λέξη Mittelschmerz. Ο όρος αυτός μεταφράζεται ως «μέσος πόνος», ο οποίος αντιστοιχεί στον ελληνικό όρο «μεσοκυκλικό άλγος».

Οι πόνοι ωορρηξίας είναι ένα σύμπτωμα της ωορρηξία που σύμφωνα με έρευνες βιώνει περίπου 1 στις 5 γυναίκες. Χαρακτηριστικά των πόνων ωορρηξίας είναι:

  • Άλγος χαμηλά στην κοιλιά κοντά στην άρθρωση του ισχίου (αυτή είναι η άρθρωση μεταξύ του κάτω άκρου και της λεκάνης).
  • Συνήθως το άλγος αυτό εμφανίζεται περίπου δύο εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης της επόμενης έμμηνου ρύσης.
  • Το άλγος αυτό εντοπίζεται είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά, ανάλογα με το ποια είναι η ωοθήκη, που απελευθερώνει το ωάριο στο συγκεκριμένο κύκλο.
  • Ενδέχεται στον επόμενο κύκλο το άλγος να εμφανιστεί στην άλλη πλευρά, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει να εμφανίζεται στην ίδια πλευρά για αρκετούς διαδοχικούς κύκλους.
  • Δεν περιγράφουν όλες οι γυναίκες τους πόνους ωορρηξίας με τον ίδιο τρόπο, ενδεικτικά αναφέρονται κατά περίπτωσιν: αίσθημα πίεσης, σπασμοί (σαν κολικός), οξύς πόνος (σαν μαχαιριά), μυϊκός σπασμός (κράμπα)

Το άλγος ή η ενόχληση ενδέχεται να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι ακόμα και 48 ώρες.

Μάθετε πώς προκαλούνται οι πόνοι ωορρηξίας μέσα από το άρθρου, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!






Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved