Η αντισύλληψη μετά τον τοκετό: Τι πρέπει να γνωρίζετε (vid)

Ποιες είναι οι ιδανικές μέθοδοι αντισύλληψης μετά τον τοκετό;

Η αντισύλληψη μετά τον τοκετό: Τι πρέπει να γνωρίζετε (vid)
pexels.com / Daria Shevtsova

Η αντισύλληψη μετά τον τοκετό είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Διάφορες μελέτες καταδεικνύουν πως το ποσοστό των νέων κυήσεων για τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό κυμαίνεται μεταξύ του 0,45% και του 2,45% για ζευγάρια, που επαφίενται αποκλειστικά στο θηλασμό για αντισύλληψη.

Μετά την παρέλευση των πρώτων έξι μηνών από τον τοκετό όμως, παρατηρείται μια δραματική μείωση της αποτελεσματικότητας του θηλασμού, ως μεθόδου αντισύλληψης, ακόμα και αν τηρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Επομένως, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου από τον τοκετό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλες μέθοδοι αντισύλληψης. Η καταφυγή σε άλλες μεθόδους αντισύλληψης συνιστάται μόλις ξεκινήσει η έμμηνος ρύση, ακόμα και αν δεν έχει συμπληρωθεί εξάμηνο από τον τοκετό.

Μέθοδοι αντισύλληψης μετά τον τοκετό είναι η διακεκομμένη επαφή και η χρήση του προφυλακτικού. Όσον αφορά την χρήση του προφυλακτικού καλό θα ήταν να γίνει μια μικρή υποσημείωση: ένα σύνηθες πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό είναι η ξηρότητα του κόλπου.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι αντισύλληψης μετά τον τοκετό στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved