10 αξέχαστες στιγμές που βιώνουν όλες οι νέες μαμάδες

Οι στιγμές από την ώρα που μία γυναίκα μαθαίνει ότι είναι έγκυος, μέχρι που γεννάει, είναι όλες μοναδικές, μένουν αξέχαστες και όσα χρόνια και αν περάσουν, έρχονται στο μυαλό της με τον πιο γλυκό τρόπο.

10 αξέχαστες στιγμές που βιώνουν όλες οι νέες μαμάδες

Δέκα όμως είναι αυτές οι στιγμές που κάθε νέα μαμά επιτρέπει στον εαυτό της να μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη της. Δείτε ποιες είναι αυτές...

1. Η διαπίστωση ότι είναι έγκυος. Είτε το κάνει με εξέταση β' χοριακής είτε με ένα απλό τεστ εγκυμοσύνης ούρων, η έκπληξη και τα ανάμεικτα συναισθήματα είναι ίδια. Δεν την ξεχνά ποτέ αυτή τη στιγμή.

2. Όταν ακούει για πρώτη φορά στον υπέρηχο την καρδούλα του μωρού που είναι και το πρώτο όργανο που δημιουργείται στο έμβρυο. Η στιγμή είναι μοναδική.

3. Όταν αντιλαμβάνεται για πρώτη φορά το μωρό της να κουνιέται μέσα στην κοιλίτσα της. Αυτό συμβαίνει από τον πέμπτο μήνα και μετά, όταν το μωρό είναι πλέον μεγάλο. Κουνιέται από την αρχή της σύλληψής του, μόνο που η μητέρα δεν μπορεί να αντιληφθεί τις κινήσεις του.

4. Όταν κρατάει το μωρό της για πρώτη φορά. Αυτή τη στιγμή μία μάνα δεν την ξεχνά μέχρι να πεθάνει. Εκείνη τη στιγμή κλαίει ασταμάτητα και νομίζει ότι θα σκάσει από την πολλή ευτυχία.

5. Όταν επιστρέφει στο σπίτι για πρώτη φορά με το μωρό. Είναι απίθανα τα συναισθήματα εκείνων των στιγμών.

6. Όταν το μωρό της, της χαμογελά για πρώτη φορά. Όταν είναι στις μαύρες της, σκέφτεται εκείνη τη στιγμή και χαμογελάει και εκείνη.

7. Όταν το μωρό αρχίζει να κοιμάται τα βράδια χωρίς διακοπές. Επιτέλους μπορεί να ξεκουραστεί και η ίδια.

8. Όταν το μωρό λέει για πρώτη φορά τη λέξη μαμά, μα και τέτοιου είδους λέξεις τέλος πάντων που υποδηλώνουν ότι θέλει τη μητέρα του.

9. Όταν το μωρό της αρρωσταίνει για πρώτη φορά βαριά. Είναι τόσο αγχωμένη και στενοχωρημένη που θυμάται κάθε στιγμή.

10. Όταν το μωρό γίνεται ενός έτους. Γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και η ευτυχής μαμά διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι με πολλούς καλεσμένους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved