Αυτά είναι τα πιο περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Συμπτώματα εγκυμοσύνης που δεν είναι τόσο συνηθισμένα.

Αυτά είναι τα πιο περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης
pexels.com

Αναρωτιέστε αν είστε έγκυος; Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψετε σίγουρα είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια συμπτώματαπου μαρτυρούν μια πιθανή εγκυμοσύνη.

Πριν διαβάσετε το άρθρο αξίζει να γνωρίζετε ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και βιώνει διαφορετικά την εγκυμοσύνη της. Το ίδιο λοιπόν, συμβαίνει και με τα συμπτώματα, κάποιες τα έχουν έντονα, άλλες λιγότερα και κάποιες άλλες δεν έχουν κανένα από τα συμπτώματα αυτά ή περνούν απαρατήρητα.

perierga simptomata egimosinis 4

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι τα ακόλουθα:

Χαμένη περίοδος

Η χαμένη περίοδος είναι ίσως το πιο προφανές σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Είναι και εκείνο το σύμπτωμα που κάνει τις γυναίκες να τρέξουν στο κοντινότερο φαρμακείο για ένα τεστ εγκυμοσύνης ή στο κοντινότερο διαγνωστικό για να κάνουν μια Β' χοριακή!

Πρωινή αδιαθεσία

Η ναυτίες και η ζαλάδα το πρωί είναι ένα από τα συμπτώματα που χτυπάει το καμπανάκι ότι κάτι συμβαίνει στο σώμα σας.

Υπνηλία

Η εγκυμοσύνη προκαλεί την ανάγκη του ύπνου, για αυτό και αν παρατηρήσετε ότι νυστάζετε περισσότερο απ' ό,τι τις άλλες φορές, πολύ πιθανό να είστε έγκυος.

Διούρηση

Τα αυξημένα επίπεδα της προγεστερόνης, προκαλούν τη διάταση των μυών που περιβάλλουν την κύστη, δίνοντας την ψευδή αίσθηση πως είναι πλήρης! Για αυτό το λόγο και πολλές έγκυες τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στην τουαλέτα!

Αίσθημα κόπωσης και υπνηλία

Αυτό συμβαίνει λόγω αύξησης της προγεστερόνης. Τα επίπεδα ενέργειας αρχίζουν να ανεβαίνουν κατά τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

perierga simptomata egimosinis 6

Όμως πολλές έγκυοι βιώνουν ορισμένα, λιγότερο κοινά, συμπτώματα ειδικά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Ποια είναι αυτά;

Έκκριση λευκής ή κίτρινης βλέννας

Πολλές γυναίκες έχουν κολπικά υγρά ή βλέννες λόγω των αυξημένων ορμονών. Ωστόσο, το χρώμα δεν είναι πάντα το ίδιο σε όλες τις γυναίκες. Αν αρχίσει να μυρίζει, να σας καίει, να έχετε φαγούρα, το χρώμα του αλλάζει και η υφή του να είναι υγρή ή ρευστή, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.

Η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή

Την πρώτη φορά που ξυπνάτε το πρωί μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ελαφρώς αυξημένη. Αν η θερμοκρασία αυτή, γνωστή ως βασική θερμοκρασία του σώματος, παραμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από δύο εβδομάδες, μπορεί να είστε έγκυος. Η αλλαγή της θερμοκρασίας του σώματός σας μπορεί να διατηρηθεί και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Ακούτε την καρδιά σας να χτυπά πιο ...αργά

Η αύξηση του όγκου του αίματος σημαίνει ότι η καρδιά πρέπει να εργαστεί ...σκληρότερα. Έτσι, νοιώθετε τους χτύπους της καρδιάς σας να γίνονται πιο δυνατοί αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό.

perierga simptomata egimosinis 2

Κιρσοί αιδίου (Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης – Χρόνιος Πυελικός Πόνος)

Υπολογίζεται πως το 1/3 σχεδόν των γυναικών θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους Χρόνιο Πυελικό Πόνο (ΧΠΠ). Ως Χρόνιος Πυελικός Πόνος ορίζεται ο πόνος που δεν είναι περιοδικός και έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 6 μηνών.

Έχετε μια γεύση μετάλλου στο στόμα σας

Πολλές φορές, οι έγκυες αισθάνονται μια περίεργη γεύση στο στόμα τους. Είναι δυσάρεστη, τους θυμίζει αυτή του μετάλλου, και δεν φεύγει ακόμα κι αν δοκιμάσουν διάφορες γεύσεις. Δεν είναι ανησυχητικό, είναι θέμα οιστρογόνων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved