«Παρακαλώ μην αγγίζετε την κοιλιά μου!»: Πώς να αποφύγετε τα ενοχλητικά χέρια κατά την εγκυμοσύνη

Η όμορφη στρογγυλή κοιλίτσα της εγκύου τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης και ενίοτε και τα χέρια!

«Παρακαλώ μην αγγίζετε την κοιλιά μου!»: Πώς να αποφύγετε τα ενοχλητικά χέρια κατά την εγκυμοσύνη

Η κοιλιά μιας εγκύου τραβάει όλη την προσοχή και πολλοί έχουν τη διάθεση να την αγγίξουν. Εάν αυτό σας ενοχλεί και σας κάνει να νιώθετε άβολα μπορείτε να βάλετε τα όριά σας.

Το άγγιγμα της κοιλιάς μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τα αγαπημένα και οικεία μας άτομα μπορεί να μην μας ενοχλεί, το αντίθετο ενδεχομένως καθώς είναι μια κίνηση τρυφερότητας απέναντι στην έγκυο και το παιδί της. Όταν όμως ξένοι θέλουν να αγγίξουν την κοιλιά μας και αυτό μας ενοχλεί καλό είναι να το εκφράσουμε με ευγενικό τρόπο.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να περάσετε το μήνυμα «Παρακαλώ μην… ενοχλείτε την κοιλιά μου!»:

Μια απλή, ευγενική προειδοποίηση: Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι με απλό, ευγενικό και σαφή τρόπο να δηλώσετε σε οικείους και ξένους πως το να αγγίζουν την κοιλιά σας είναι κάτι που σας ενοχλεί και οφείλουν να το σεβαστούν. Εάν βρίσκεστε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας και δεν θέλετε να στεναχωρήσετε το άτομο που έχετε απέναντί σας μπορείτε απλά να πείτε «Λυπάμαι, θα περίμενα να περιμένω μέχρι το μωρό να αρχίσει να κινείται πριν σας αφήσει να αγγίξετε την κοιλιά μου».

Μπορείτε να εκφράσετε τη δυσφορία σας με χιούμορ: Εάν κάποιος πρόκειται να αγγίξει την κοιλιά σας, πηδήξτε πίσω θεατρικά και φωνάξτε: «Άουτς! Η μήτρα μου!» ή κάνοντας τις έκπληκτες να πείτε «Δεν είμαι έγκυος!». Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά μπλουζάκια με τη… σχετική προειδοποίηση οπότε μπορείτε να αγοράσατε ή να τυπώσετε ένα δικό σας.

Η γλώσσα του σώματος: Εάν είστε πολύ ντροπαλές για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, θυμηθείτε ότι μια ματιά μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε ένα μήνυμα χωρίς να χρειάζεται να πείτε τίποτα. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος μπορείτε να κρατήσετε απόσταση από τον συνομιλητή σας και να περάσετε τα δικά σας χέρια πάνω από την κοιλιά σας για να την προστατεύσετε. ΄

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved