Εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις πρωινές ναυτίες με βιταμίνη Β6 (vid)

Μια θρεπτική κοτόσουπα, πηγή βιταμίνης Β6, θα σας ανακουφίσει όταν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις πρωινές ναυτίες με βιταμίνη Β6 (vid)

Οι πρωινές ναυτίες είναι ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν. Παρόλο που «πρωινές» το πρόβλημα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Το καλό είναι ότι η κατάσταση περιορίζεται στο πρώτο τρίμηνο και συνήθως εξαφανίζεται μετά από αυτό. Αδιαθεσία, ζαλάδα, πονοκέφαλος, αποστροφή για το φαγητό και τις μυρωδιές, συχνοί εμετοί είναι τα σημάδια των ναυτιών που ταλαιπωρούν την έγκυο.

Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισής της πρωινής ναυτίας είναι και η λήψη βιταμίνης Β6 ή πυριδοξίνη. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στον μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων των τροφών για παραγωγή ενέργειας, βοηθά τον οργανισμό να παράγει νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη διαχείριση της θλίψης, του στρες και του άγχους, βοηθά στον σχηματισμό νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Η έγκυος που υποφέρει από πρωινές ναυτίες μπορεί να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης Β6 ή να την «αναζητήσει» σε τροφές όπως ανανάς, μπανάνες, γαλοπούλα, μοσχαρίσιο συκώτι, πατάτες, μαρούλι, ψάρι, ηλιόσποροι, καρύδια κ.α.

Η ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης βιταμίνης Β6 θα πρέπει να καθοριστεί σε συνεννόηση με τον γιατρό καθώς η υπερδοσλογία μπορεί να προκαλέσει νευροπάθεια, μούδιασμα, αστάθεια στο βάδισμα, κνησμό, απώλεια αντανακλαστικών κ.α.

Συνταγή για θρεπτική κοτόσουπα

Μια θρεπτική και νόστιμη κοτόσουπα μπορεί να γίνει η «καλύτερή σας φίλη» αν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αφού το κοτόπουλο είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6. Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι κρύος θα σας ανακουφίσει και θα σας βοηθήσει να μετριάσετε τα συμπτώματα.

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο

6 φέτες τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες γαρίδες

3 μεσαία καρότα

Σέλινο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο

1 μεσαίο κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Δείτε τη συνταγή που σας προτείνουμε στο παρακάτω video.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved