5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχτείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

ραγάδες στην εγκυμοσύνη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Μπορεί να είναι λεπτές, ή και πιο χοντρές κυρίως στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε συσσώρευση λίπους, όπως το στήθος, οι γοφοί, τα χέρια, η κοιλιά και οι μηροί.

5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχτείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Αναπτύσσονται κυρίως λόγω των ορμονικών αλλαγών, ή της αιφνίδιας αυξομείωσης βάρους.

Δείτε πως μπορείτε με απλές θεραπείες στο σπίτι να τις περιορίσετε.

1. Θεραπεία με λάδι

Το μασάζ με λάδι στις περιοχές όπου παρατηρείτε ραγάδες, θα μαλακώσει το δέρμα σας και θα βοηθήσει την ενυδάτωση του.

Το ελαιόλαδο είναι ιδανική επιλογή καθώς βοηθά και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος αλλά και στην μείωση των ραγάδων.

Βάλτε λίγη ποσότητα στο χέρι σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή που θέλετε. Αφήστε το για 30 λεπτά ώστε οι βιταμίνες του (Α,D,E) να απορριφθούν από το δέρμα.

Προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο τακτικά μπορείτε.

2. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα κάνει καλό σε όλα τα σημάδια του σώματος. Ιδανικά εφαρμόστε το τζελ της αλόης κατευθείαν από το φυτό της και προσπαθήστε να είστε τυπικές τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα.

3. Μέλι

Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά πολύ στην μείωση των ραγάδων. Μπορείτε να το αναμείξετε με αλάτι και να κάνετε ένα ωραίο scrub. Εφαρμόστε το για 30 λεπτά και αφαιρέστε με ζεστό νερό.

4. Ασπράδια αυγών

Τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος αλλά και την λάμψη του. Θα βοηθήσει πολύ την περιοχή με τις ραγάδες ώστε να γίνει το δέρμα πιο σφριγηλό. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο που χρησιμοποιείτε για το make up σας και εφαρμόστε μια χοντρή στρώση από ασπράδια.

Αφήστε τη μέχρι να στεγνώσει και επαναλάβετε 2 φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Θα δείτε πως θα επανέλθει το χρώμα του δέρματος σας αλλά και οι ραγάδες θα αρχίσουν να φθίνουν.

5. Ζάχαρη

Η ζάχαρη αποτελεί μία από τις πιο καλές θεραπείες για τις ραγάδες καθώς αναζωογονεί τα νεκρά κύτταρα και έτσι οι ραγάδες αρχίζουν να παίρνουν το χρώμα του υπόλοιπου δέρματος σας. Μια κουταλιά αρκεί, ενώ είναι καλό να την αναμείξετε με ένα λάδι της επιλογής σας και λίγο χυμό λεμονιού.

Χρησιμοποιείστε το χειροποίητο scrub πριν κάνετε μπάνιο καθημερινά για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να δείτε αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved