Τρεις απλοί τρόποι για να συνδεθείτε με το αγέννητο μωρό σας

Δείτε πώς μπορεί να «χτίσετε» το δέσιμο με το μωρό σας, ενώ είναι ακόμη στην κοιλιά σας.

Τρεις απλοί τρόποι για να συνδεθείτε με το αγέννητο μωρό σας

Μία από τις πολλές ανησυχίες, που έχει μία έγκυος γυναίκα, είναι και το δέσιμο με το αγέννητο μωρό. Παντού, ακούνε και διαβάζουν για το δέσιμο της μαμάς με το μωρό. Και πώς το μωρό μπορεί να καταλάβει και να νιώσει από την κοιλιά, κιόλας. Κι εύλογα, απορούν αν μπορούν να συνδεθούν με το αγέννητο μωρό τους.

Δεν είναι μόνο, όμως. Το να νιώσει η μέλλουσα μαμά κοντά με το μωρό, από τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί καλύτερα τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή της, με τον ερχομό του. Για να έρθετε, λοιπόν, πιο κοντά με το μωρό σας, προτού το κρατήσετε αγκαλιά, δείτε παρακάτω κάποιους για να δεθείτε μαζί του.

Τραγουδήστε και μιλήστε του

Η ακοή του μωρού σας αναπτύσσεται συνεχώς. Από την 23η εβδομάδα, μπορεί να ακούσει την καρδιά σας και το γουργουρητό του στομαχιού σας. Επίσης, αρχίζει να ακούει και ήχους που έρχονται απ' έξω. Επιπλέον, το μωρό ακούγοντας τη φωνή σας, νιώθει ασφάλεια αμέσως μετά τη γέννησή του, όταν βρεθεί κοντά σας.

Κάντε μασάζ στην κοιλίτσα σας

Ένας τρόπος για να δεθείτε με το μωρό σας είναι το μασάζ στην κοιλίτσα σας. Μπορεί να κάνει και ο σύντροφός σας καθώς είναι ένας τρόπος να δεθεί κι εκείνος με το μωρό.

Αντιδράστε στις κλωτσιές του

Μεταξύ της 18ης και της 20ης εβδομάδας θα ξεκινήσετε να αισθάνεστε το μωρό σας. Η ανταπόκριση στις κλωτσιές του είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσει μαζί σας, μέχρι να γεννηθεί. Κάθε φορά, λοιπόν, που κλωτσάει, χαϊδέψτε το και μιλήστε του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved