Αν έχετε αυτά τα σημάδια, μιλήστε στον γιατρό σας γιατί υπάρχει κίνδυνος αποβολής

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσεις πολλές αλλαγές να συμβαίνουν στο σώμα σου.

Αν έχετε αυτά τα σημάδια, μιλήστε στον γιατρό σας γιατί υπάρχει κίνδυνος αποβολής

Πώς, όμως, θα ξέρεις ποιες από αυτές είναι φυσιολογικές και ποιες όχι; Αρκετές δεν θα έπρεπε να σε ανησυχούν, αλλά υπάρχουν και άλλες που θα πρέπει να σε προβληματίζουν, καθώς μπορεί να είναι ενδείξεις μίας πιθανής αποβολής. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά ανησυχητικά σημάδια τα οποία, καλό είναι να προσέξεις.

Κολπική αιμορραγία

Η αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν σημαίνει υποχρεωτικά μία αποβολή. Είναι λογικό για κάποιες γυναίκες να έχουν αιμορραγία το πρώτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, καλό είναι να ενημερώσεις τον γιατρό σου για να σε πληροφορήσει σχετικά με το θέμα, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις η αιμορραγία μπορεί να είναι σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ήπιες ή πιο έντονες κράμπες

Η σελίδα του American Pregnancy Association αναφέρει ότι οι κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικές, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο. Οι πόνοι και τα τραβήγματα είναι φυσιολογικά συμπτώματα καθώς το σώμα αλλάζει. Οι κράμπες μπορεί επίσης να οφείλονται στο γεγονός ότι οι σύνδεσμοί στην κάτω κοιλιακή χώρα τεντώνονται για να στηρίξουν τη μήτρα που μεγαλώνει. Παρόλα αυτά, μερικές φορές μπορεί να αποτελούν ένα ανησυχητικό σημάδι, καθώς η μήτρα συστέλλεται για την αυθόρμητη διακοπή μιας κακής εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια μιας αποβολής, οι κράμπες μπορεί να είναι πολύ έντονες ή να συνοδεύονται από κολπική αιμορραγία.

Πόνος στην πλάτη

Οι πόνοι στην πλάτη μπορεί να προκληθούν από πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν σημαίνουν τίποτα και οφείλονται στο γεγονός ότι το βάρος σου αυξάνεται ή ότι δεν κοιμάσαι καλά. Αν παρόλα αυτά συνεχίζονται για αρκετό καιρό, δεν πρέπει να τους αγνοείς…

Κολπικές εκκρίσεις

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σημειώνονται ορμονικές αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε κολπικές εκκρίσεις για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα η κολπίτιδα. Μερικές φορές παρόλα αυτά, μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι. Πρόσεξε αν οι εκκρίσεις είναι δύσοσμες και έχουν ροζ ή καφέ χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved