Αποβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι προκαλεί μια αποβολή;

Αποβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε κάποιες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη καταλήγει σε αποβολή του κυήματος. Πολλοί λόγοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Στην αρχή της κύησης είναι συχνό φαινόμενο το σώμα να απορρίπτει ένα παθολογικό έμβρυο. Άλλες φορές προκαλείται ένα πρόβλημα που ανακύπτει στην εγκυμοσύνη ή λόγω κάποιας προ υπάρχουσας πάθησης.Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές, ωστόσο, πρέπει να διερευνηθούν.

Η απώλεια ενός εμβρύου προτού αυτό καταφέρει να επιβιώσει έξω από τη μήτρα είναι γνωστή ως αυτόματη αποβολή. Συνηθέστερα παρατηρείται από την 12η εβδομάδα, όταν οι γιατροί αναφέρονται σε αυτήν ως «πρώιμη ή πρώτου τριμήνου» αποβολή. Αυτού του είδους οι αποβολές εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα , μία στις πέντε εγκυμοσύνες. Οι δείκτης είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερος, αλλά οι γυναίκες αποβάλλουν προτού καν αντιληφθούν την εγκυμοσύνη τους.

Σε αυτή την περίπτωση, η αποβολή μοιάζει με μεγάλη ροή κατά την έμμηνο ρύση. Αν καπνίζετε, ή είστε σε μεγαλύτερη ηλικία ή έχετε ιστορικό με προηγούμενες αποβολές ή διαβήτη, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να αποβάλετε.

Τουλάχιστον οι μισές αποβολές του πρώτου τριμήνου προκαλούνται από χρωμοσωμικές ανωμαλίες που εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Οι λοιμώξεις, ο απορυθμισμένος διαβήτης, τα προβλήματα στο θυροειδή ,οι ανωμαλίες σχήματος της μήτρας, ή η παραγωγή συγκεκριμένων αντισωμάτων μπορούν επίσης να προκαλέσουν αρχόμενη αποβολή.

Η κολπική αιμορραγία, συνοδεύεται από πόνο στη μέση ή κράμπες στην κοιλιακή χώρα παρόμοιες με αυτές τις περιόδου, άλλοτε συνεχείς και άλλοτε διαλείπουσες, μπορεί να είναι δείγμα επικείμενης απόρριψης του κυήματος. Παρά τα συμπτώματα είναι δυνατόν η αποβολή να μη γίνει τελικά.

Όταν όμως η μήτρα αρχίσει να διώχνει την κύηση, είναι αναπόφευκτη η αποβολή. Ο τράχηλος ανοίγει και πέφτουν τμήματα ιστού. Σε αυτή την περίπτωση προκαλείται κολπική αιμορραγία και έντονος πόνος.

Μέσω του υπερηχογραφήματος φαίνεται η ομαλή ή μη διεξαγωγή της κύησης. Είναι χρήσιμη επίσης, και η γυναικολογική εξέταση γιατί ένας κλειστός τράχηλος φανερώνει πώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται φυσιολογικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved