Ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις κρύψετε, όταν δεν θέλετε να μαθευτεί ότι είστε έγκυος

Έξυπνα tips για να κρύψετε τις πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης, όταν δεν θέλετε να μάθει ο περίγυρός σας ότι είστε έγκυος.

Ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις κρύψετε, όταν δεν θέλετε να μαθευτεί ότι είστε έγκυος

Συνήθως, οι μέλλουσες μαμάδες περιμένουν πρώτα να κλείσουν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους και μετά να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα. Ειδικά, στον εργασιακό τους χώρο, θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν ότι όλα πηγαίνουν καλά και μετά να μιλήσουν στους συναδέλφους τους για το μωρό που περιμένουν.

Ωστόσο, το γλυκό αυτό μυστικό, δεν είναι πάντα εύκολο να κρατηθεί. Κι αυτό εξαιτίας των πρωινών ναυτιών, που μπορούν να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο της ημέρας. Και όσες έγκυες είχαν ναυτίες κι εμετούς τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους, μπορούν να επιβεβαιώσουν, πόσο δύσκολο τους ήταν να μην καταλάβει κανείς στη δουλειά τους ότι περιμένουν παιδί. Και όχι μόνο στον εργασιακό χώρο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που θα βοηθήσουν να κρατήσει κρυφό το γλυκό σας μυστικό, απ’ όλους.

Πείτε όχι σε κάποια έξοδο

Αν οι φίλοι ή οι συνάδελφοι σας σχεδιάζουν κάποια έξοδο, σε ημέρα που δεν αισθάνεστε καλά, δεν χρειάζεται να πάτε για να μην υποψιαστούν κάτι. Πείτε ότι δεν αισθάνεστε καλά (που είναι και η αλήθεια) και αποφύγετε την. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως όταν πιέζεστε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, σας δημιουργεί επιπλέον άγχος, που εντείνει τις ναυτίες και την τάση για εμετό.

nayties tips

Χαρτογραφήστε τον χώρο

Και αναζητήστε εξόδους διαφυγής. Μπορεί να ακούγεται ως αστείο, αλλά πιστέψτε μας, αποδεικνύεται σωτήριο, κυρίως σε έναν άγνωστο χώρο, να τσεκάρετε πιθανές εξόδους ή που βρίσκεται το μπάνιο, όταν χρειαστεί να πάτε. Γιατί, πραγματικά, δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση, από την έντονη τάση που νιώθεις για εμετό και να μην ξέρεις πού να πας. Κατάσταση πανικού, που θα πρέπει να αποφύγετε.

Φροντίστε να δείχνετε καλύτερα, απ’ ο, τι αισθάνεστε

Για εκείνες τις ημέρες που είστε χλωμές και δείχνετε πολύ κουρασμένες κι εξαντλημένες, φροντίστε να βάλετε λίγο ρουζ, μία απαλή σκιά και αν χρειάζεται να καλύψετε του μαύρους κύκλους.

Διαχειριστείτε τα συμπτώματα

Ξέρουμε ότι ενδεχομένως, να μην είναι και τόσο εύκολο, αλλά φροντίστε να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε, να κοιμάστε, να χαλαρώνετε και κυρίως να προσέχετε τη διατροφή σας. Ειδικά, όταν βρίσκεστε έξω, αποφύγετε φαγητά που θα σας προκαλέσουν ναυτίες ή θα βαρύνουν το στομάχι σας.

Πείτε κι ένα ψεματάκι

Κι αν στην τελική, δεν τα καταφέρετε ή δεν προλάβετε να πάτε στην τουαλέτα ή καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά, πείτε ένα μικρό και αθώο ψεματάκι. Ότι μάλλον αρρωστήσατε ή έχετε κάποια ίωση που σας ταλαιπωρεί. Εξάλλου, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ακόμη και αν αυτά είναι ένα τόσο δα ψέμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved