Όλη η αλήθεια για τα σημάδια εγκυμοσύνης

Σημάδια εγκυμοσύνης: Γιατί τα αποκτά μια γυναίκα και πώς θα τα αντιμετωπίσει

Όλη η αλήθεια για τα σημάδια εγκυμοσύνης

Πολλά πράγματα αλλάζουν στη ζωή μιας γυναίκας μόλις αποκτά ένα μωρό: ρουτίνα, πρόγραμμα ύπνου, ελευθερία είναι μόνο τρία από αυτά.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές όμως, υπάρχουν μερικές ακόμη. Ποιες είναι αυτές; Τα σημάδια εγκυμοσύνης.

Τι προκαλεί τα σημάδια εγκυμοσύνης;

Τα σημάδια εγκυμοσύνης ή αλλιώς ραγάδες εμφανίζονται όταν το σώμα μεγαλώνει πιο γρήγορα από το δέρμα. Αυτό κάνει την επιφάνεια κάτω από το δέρμα να «σπάσει», με αποτέλεσμα να τα σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζονται τα σημάδια εγκυμοσύνης;

Σύμφωνα με το Webmd.com, τέτοια σημάδια εμφανίζονται περισσότερο στην κοιλιά και το στήθος μιας γυναίκας, καθώς αυτά τα δύο μεγαλώνουν περισσότερο.Οι ραγάδες, μπορεί επίσης να εμφανιστούν στα μπράτσα, στους γλουτούς και τους γοφούς μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη και συνήθως έχουν λευκό ή διάφανο χρώμα.

Είναι δυνατή η πρόληψη;

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπούν οι ραγάδες. Δεν υπάρχει κρέμα, λοσιόν ή κάποιο άλλο μαμαδίστικο βάλσαμο που μπορεί να το κάνει - και αν αυτός ο ισχυρισμός υπάρχει έξω από ένα μπουκάλι, μην ξεγελιέστε», λέει η δρ. Mary Lupo.

Σίγουρα πρέπει να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο με μια πλούσια λοσιόν ή κρέμα, λέει η Lupo, εάν νιώθετε αφυδατωμένη την κοιλιά σας ή έχετε κνησμό στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Εκτός από τις κρέμες αυτές όμως, μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα ενυδατωμένο με νερό», λέει η Anne Chapas, MD, κλινική εκπαιδεύτρια δερματολογίας στο Medical Sinai Medical Center. «Σίγουρα οι ραγάδες θα εμφανιστούν, αλλά μια γυναίκα αν ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή, δεν έχει απότομη αύξηση βάρους και ενυδατώνει καθημερινά τόσο το δέρμα της με κρέμες ή τον οργανισμό της με νερό και χυμούς, τότε τα σημάδια της εγκυμοσύνης δεν θα είναι έντονα!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved