Πέντε συμβουλές για μια υγιή και ομαλή εγκυμοσύνη

Μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινότητα μιας μέλλουσας μαμάς που θα κάνουν την διαφορά

Πέντε συμβουλές για μια υγιή και ομαλή εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις να φροντίζεις στα αλήθεια τον εαυτό σου, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Η έλευση ενός παιδιού μπορεί να είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής, όμως, επιφέρει τρομακτικές αλλαγές τόσο στη ζωή του ζευγαριού όσο και σε αυτή της μαμάς. Κατά συνέπεια, η μέλλουσα μαμά θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτές τις αλλαγές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα βιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής που χορηγούνται στις εγκύους δεν αποτελούν από μόνα τους συστατικό ισορροπημένης διατροφής αλλά μπορούν να γίνουν ένα καλό στήριγμα για τις στιγμές που είσαι “πεσμένη”, που δεν τρέφεσαι καλά, ή που δεν είσαι θέση να φας αρκετά λόγω αδιαθεσίας.

Γυμναστική

Η συχνή άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για τις εγκύους που αφενός προετοιμάζουν το σώμα τους για το βάρος τις εγκυμοσύνης αλλά αφετέρου ενισχύουν και την αντοχή τους. Το ζωηρό περπάτημα, η yoga για εγκύους ή οι ασκήσεις στο νερό αποτελούν ιδανικές λύσεις για την περίοδο που θα πρέπει να αποφευχθούν αθλήματα με μεγάλη πίεση και πιθανούς κινδύνους για τη μητέρα και το μωρό.

Ενημέρωση / Διάβασμα

Η εγκυμοσύνη αποτελεί (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) μια πιο χαλαρή περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας που συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για ατέλειωτες ώρες στον καναπέ. Οι ώρες αυτές αγκαλιά με ένα βιβλίο που ποτέ δε βρήκες το χρόνο να διαβάσεις θα κυλήσουν πιο ευχάριστα απ’ όσο νομίζεις. Άλλωστε, τα βιώματα σε ένα σπίτι όπου οι γονείς ασχολούνται με τα βιβλία θα είναι πολύτιμα και για το νέο μέλος. Μην ξεχνάς ότι ένα μεγάλο βάρος από το άγχος που έχεις μπορεί να φύγει με την ανάγνωση των κατάλληλων βιβλίων για εγκύους.

cc4cf18cba349becd0a9197fe9469456

Άλλαξε καθημερινότητα

Εντάξει, αυτό εννοείται. Είναι λογικό, ιδιαίτερα όσο φουσκώνει η κοιλίτσα σου, να μην μπορείς να επιδοθείς στις ίδιες δουλειές εντός και εκτός σπιτιού. Ακόμα κι αν συνεχίσεις να κάνεις κάποιες αυτές, θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη τον βαρύ καναπέ που κάποτε σήκωνες με ευκολία, τα απορρυπαντικά και την πολύωρη ορθοστασία.

Ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις Kegel ενδυναμώνουν τους μύες της πυελικής χώρας, οι οποίοι υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη, το λεπτό και το παχύ έντερο και είναι ιδανικές για γυναίκες που ετοιμάζονται να φέρουν εις πέρας την πιο γλυκιά αποστολή της ζωής τους. Σφίξε τους πυελικούς μύες, κράτησε τη συστολή για πέντε δευτερόλεπτα και έπειτα χαλάρωσε για άλλα πέντε δευτερόλεπτα, δυναμώνοντας έτσι τους μύες-αρωγούς στην διαδικασία του τοκετού.

Δείτε ακόμα:

Εγκυμοσύνη: Τέσσερα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν κατά την κύηση

Οι καλύτερες επιλογές για πρωινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να τρώτε στο πρώτο τρίμηνο

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος στην εγκυμοσύνη;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved