Χουρμάδες & εγκυμοσύνη: Τι σχέση μπορεί να έχουν;

Κι όμως, έρευνες απέδειξαν ότι έχουν και μάλιστα μεγάλη

Χουρμάδες & εγκυμοσύνη: Τι σχέση μπορεί να έχουν;

Μια έρευνα που διεξήχθη από το University of Santo Tomas μελέτησε το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσουν οι χουρμάδες στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι ερευνητές εξέτασαν 69 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνες που έτρωγαν αυτό το καταπληκτικό φρούτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων της εγκυμοσύνης τους είχαν πιο ήπιο και ανώδυνο τοκετό.

Παράλληλα, στην ίδια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Αμερικάνικο περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας, διαπιστώθηκε ότι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά χουρμάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για την πρόκληση τεχνητών πόνων και την έναρξη του τοκετού.

«Οι χουρμάδες φαίνεται πως έχουν ένα συστατικό που μιμείται την επίδραση της ορμόνης οξυτοκίνης που είναι υπεύθυνη για τις συσπάσεις της μήτρας» λέει η εκπρόσωπος της Διατροφικής Ακαδημίας Melinda Johnson και συστήνει ως ιδανική ποσότητα τους έξι χουρμάδες την ημέρα.

Επιπλέον, πέρα από την σημασία τους για τον τοκετό, οι χουρμάδες παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια σε κάθε εγκυμονούσα σε μια περίοδο που την έχουν –πιο πολύ από ποτέ- ανάγκη. Σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά βιταμίνης K που παρέχουν σε μητέρα και έμβρυο, οι χουρμάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής πολλών επικείμενων μαμάδων.

Μέλλουσες μανούλες, είτε σαν συνοδευτικό για το τσάι σας, είτε σαν επιδόρπιο με το γιαούρτι σας, είτε σκέτοι με λίγα καρύδια, οι χουρμάδες έχουν μόνο ευεργετικές ιδιότητες για εσάς και για τον επικείμενο τοκετό σας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος στην εγκυμοσύνη;

Καταπολεμήστε την πείνα με αυτές τις τέσσερις τροφές

Τέσσερα χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να μην πεινάτε όλη την ώρα

Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες κατά την κύηση;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved