Πώς να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου: 2 άνετες και βολικές στάσεις

Οι γυναίκες νιώθουν αρκετά κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Πώς να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου: 2 άνετες και βολικές στάσεις

Η εγκυμοσύνη είναι μεν μια περίοδος της ζωής γεμάτη προσμονή και ελπίδα, αλλά δεν παύει να δοκιμάζει τόσο το σώμα μιας εγκύου, όσο και την ψυχική της ισορροπίας. Κατά τη διάρκεια της κύησης το σώμα μιας εγκύου αλλάζει ραγδαία, αφού προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού που σιγά-σιγά μεγαλώνει!

Οι έγκυες χρειάζονται περισσότερο ύπνο απ'ό,τι πριν καθώς τις εξουθενώνουν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως ναυτία, καούρες, οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα και όλα εκείνα που συνοδεύουν μια εγκυμοσύνη ειδικά τους πρώτους μήνες.Ωστόσο υπάρχουν κάποιες βολικές στάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

Ποιες στάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα το πρώτο τρίμηνο;

ypnos egkuou sto 1o trimino 2

1. Ύπνος στο πλάι

Το να ξαπλώνετε στο πλάι είναι καλύτερο από το να κοιμάστε μπρούμυτα ή ανάσκελα. Ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε ότι η καλύτερη στάση είναι να κοιμάστε στο πλάι από την αριστερή πλευρά παρά από τη δεξιά. Από την αριστερή πλευρά η μήτρα σας δεν ασκεί πίεση στο ήπαρ, επιτρέποντας στο έμβρυο να πάρει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του πλακούντα. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος.

Σύμφωνα με το momjunction.com, μπορείτε να κοιμόσαστε και από τη δεξιά πλευρά, αλλά πάντα να φροντίζετε να μην βρίσκεστε σε αυτή τη στάση για αρκετό χρονικό διάστημα.

2. Ύπνος ανάσκελα

Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ο ύπνος ανάσκελα είναι εύκολος. Ωστόσο θα πρέπει να τον αποφύγετε κατά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας και αυτό γιατί μπορεί να σας προκαλέσει πτώση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη.

Εάν θέλετε να κοιμάστε ανάσκελα, θα πρέπει να έχετε λίγο ανασηκωμένη την πλάτη σας και να την υποστηρίζετε με μερικά μαξιλάρια ειδικά εάν υποφέρετε από καούρες και παλινδρόμηση.

Διαβάστε επίσης:
Έτσι κοιμούνται οι έγκυες! Σας θυμίζει κάτι; (εικόνες)

Οι πιο συχνοί φόβοι της εγκύου και πώς να τους ξεπεράσει

Ψυχολογία στην εγκυμοσύνη: 16 πράγματα που νιώθει και που μπορεί να καταλάβει μόνο μία έγκυος (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved