9 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος- Ορισμένες θα σας εκπλήξουν

Δεν είναι μόνο τα μαλακά τυριά, τα ωμά αυγά ή το αλκοόλ που πρέπει να αποφεύγει μια γυνaίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

9 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος- Ορισμένες θα σας εκπλήξουν

Υπάρχουν αρκετές ακόμα τροφές με τις οποίες η έγκυος πρέπει να είναι επιφυλακτική. Η διατροφολόγος Δρ. Emma Derbyshire που μίλησε στην MailOnline αποκάλυψε εννιά τροφές που πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα ορισμένες αποτελούν έκπληξη, καθώς στη λίστα αναφέρονται το πεπόνι αλλά και οι φυσικοί χυμοί που δεν είναι συσκευασμένοι!

1. Το πατέ
Το πατέ θα πρέπει να αποφεύγετε – ακόμα και των λαχανικών- καθώς περιέχουν βακτήρια γνωστά ως Listeria monocytogenes. Η κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε λιστερίωση η οποία είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνη κατά την εγκυμοσύνη, και μπορεί να οδηγήσει μέχτι και στην αποβολή του μωρού.
2. Το πεπόνι
Ο φλοιός του πεπονιού μπορεί να είναι πηγή επιβλαβών βακτηρίων, όπως η λιστέρια. Για την κατανάλωση του πεπονιού απαιτείται καλό τρίψιμο με σκληρή βούρτσα της επιφάνειας του και ξέβγαλμα με νερό.
3.Τα χοτ ντογκ
Τα λουκάνικα ενός χοτ ντογκ αυτά μπορεί να αποτελούν πηγή του βακτηρίου listeria monocytogenes, που ευθύνεται για τη λιστερίωση, πολύ συχνή κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Οπότε φρόνιμο θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους, ειδικά από καντίνες.
4. Σαλάμι - Πεπερόνι
Τα νιτρώδη συντηρητικά που υπάρχουν στο σαλάμι / πεπερόνι, θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για τη μητέρα και το μωρό. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η περιεκτικότητα τους σε αλάτι. Οπότε η κατανάλωσή τους πρέπει να αποφεύγεται ή να γίνεται με μέτρο.
5.Σως ολλαντέζ
Τα ωμά αυγά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της εν λόγω σως την καθιστούν σχεδόν απαγορευτική για τις εγκύους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος σαλμονέλας. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν η μαγιονέζα και τα σπιτικά παγωτά ( εκτός αν δεν περιέχουν αυγά).
6.Τιραμισού
Το τιραμισού είναι ένα από τα γλυκά στο οποίο υπάρχει επίσης ο κίνδυνος σαλμονέλας λόγω των ωμών αυγών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του.
7. Kονσερβοποιημένος τόνος
Αν σας αρέσει ο τόνος προτιμήστε το φρέσκο, τονίζει η Δρ. Emma Derbyshire, τονίζοντας ότι ο τόνος σε κονσέρβα μπορεί να περιέχει ποσότητα υδραργύρου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
8.Γλυκόριζα
Η συχνή κατανάλωση γλυκόριζας βλάπτει τη νοημοσύνη του βρέφους. Σε ποιες τροφές είναι κρυμμένη; Χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε πολλές γλυκές λιχουδιές και ζαχαρωτά.
9.Μη παστεριωμένοι χυμοί
Αν είστε έξω, επιλέξτε παστεριωμένους χυμούς που συντηρούνται στο ψυγείο και όχι φρέσκους. Ο λόγος είναι ότι δεν γνωρίζετε που φυλάσσονται και αν και κατά πόσο έχουν πλυθεί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved