Ύπνος στην εγκυμοσύνη: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε

Σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης εμφανίζονται διαφορετικές διαταραχές ύπνου με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να δυσκολεύονται να βολευτούν σε μία θέση.

Ύπνος στην εγκυμοσύνη: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε

Συνήθως τα μεγαλύτερα προβλήματα στον ύπνο παρατηρούνται κατά το τρίτο τρίμηνο όπου η κοιλιά έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι δύσκολο για την έγκυο να βολευτεί στο κρεβάτι. Παράλληλα είναι πιο έντονες οι καούρες και η βραδινή ούρηση επανέρχεται καθώς το έμβρυο πιέζει ξανά την ουροδόχο κύστη.

Αναζητώντας την καλύτερη δυνατή στάση, πολλές γυναίκες κάνουν τα εξής λάθη:

  • Κοιμούνται ανάσκελα : Αυτή η στάση προκαλεί πόνους στη μέση, δυσκολία στην αναπνοή και στην πέψη, γίνεται αιτία για να δημιουργηθούν αιμορροΐδες, ενώ προκαλεί χαμηλή πίεση και κακή κυκλοφορία του αίματος. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κοιλιάς που στηρίζει το επιπλέον βάρος από την εγκυμοσύνη επάνω στα όργανα, τα έντερα και τις δύο βασικές διόδους του αίματος: την αορτή και την κοίλη φλέβα.
  • Κοιμούνται μπρούμυτα: Ακόμα και στην αρχή της εγκυμοσύνης, αυτή η στάση στον ύπνο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη είναι ακόμα μεγαλύτερο λάθος να κοιμάστε μπρούμυτα.

Εναλλακτικές προτάσεις

  • Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν από τον ύπνο. Επίσης, οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες όπως το ψωμί και οι φρυγανιές μπορούν να διευκολύνουν τον ύπνο. Οι πρωτεΐνες διατηρούν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σταθερό και η κατανάλωσή τους μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενους πονοκεφάλους και εξάψεις.
  • Η πλάγια θέση ύπνου είναι η πιο ενδεδειγμένη και ειδικά στην αριστερή πλευρά.
  • Αν υποφέρετε από πόνους στη μέση, μπορείτε να βάλετε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά, στο πλάι.-Εάν κοιμάστε σε πλάγια στάση, ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μπορεί να διευκολύνει περισσότερο τον ύπνο σας.

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και ύπνος: Ποια στάση να αποφύγετε
Αϋπνία στην εγκυμοσύνη: Αποτελεσματικές στρατηγικές για τον ύπνο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved