Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τέσσερα τρόφιμα που είναι τοξικά για το αγέννητο μωρό σας

Η σωστή διατροφή  κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική γι΄αυτό και πρέπει να προσέχουν τις είδους τρόφιμα καταναλώνουν.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τέσσερα τρόφιμα που είναι τοξικά για το αγέννητο μωρό σας

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ισχυρίζεται ότι ορισμένες χημικές ουσίες συγκεκριμένων τροφίμων. Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ ή μεθυλυδραργύρου (η κυρίαρχη μορφή του υδραργύρου στα ψάρια) μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα ανάπτυξης του εμβρύου αλλά και σε επιπλοκές κατά τον τοκετό.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα τρόφιμα που μπορούν να βλάψουν το έμβρυο;

Κονσέρβες

Όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που συσκευάζονται και αποθηκεύονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς είναι επιβλαβή για δύο λόγους - πρώτον, η επένδυση στα δοχεία συχνά περιέχει Δισφαινόλη Α (BPA), η οποία επηρεάζει την εμβρυϊκή ενδοκρινική δραστηριότητα και δεύτερον, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ παλιά και να έχουν βακτηρίδια λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

Καφεϊνη

Η πάρα πολύ καφεΐνη δεν είναι ποτέ καλή τόσο για σας όσο και για το έμβρυό σας. Είναι διουρητική και συνδέεται με το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση του μωρού. Η καφεΐνη είναι αρκετά επικίνδυνη, δεδομένου ότι είναι συχνά κρυμμένη σε κάποιο προϊόν που δεν υποψιάζεστε. Εκτός από τον καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, η καφεΐνη βρίσκεται μέσα σε ενεργειακά ποτά και φάρμακα για τη γρίπη.

Ωμά ή όχι καλά ψημένα κρέατα

Πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει ότι τα άψητα κρέατα πρέπει να αποφεύγονται καθώς περιέχουν βακτήρια λιστέρια. Το κατεψυγμένο κρέας, όπως το κατσίκι, το αρνί, το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο, κλπ, θα πρέπει να μαγειρεύονται πάρα πολύ καλά ενώ όλα τα αλλαντικά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Μαλακά τυριά και μη παστεριωμένο γάλα

Το γάλα είναι σημαντικό σε μια εγκυμοσύνη καθώς παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και μέταλλα. Ωστόσο, εάν καταναλώνονται μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, διατρέχετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Ως εκ τούτου, αποφύγετε όλα τα είδη των γαλακτοκομικών προϊόντων που δεν είναι παστεριωμένα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε τυριά όπως brie, Camembert, Roquefort και Gorgonzola.

Πηγή: www.momjunction.com

Διαβάστε επίσης

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέξει μια έγκυος στο πρώτο τρίμηνο
Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να τρώει μια εγκυμονούσα και πόσο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved