Εγκυμοσύνη και δόντια: Με κάθε μωρό χάνεται ένα δόντι;

Μύθος ή αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρείται απώλεια δοντιών;

Εγκυμοσύνη και  δόντια: Με κάθε μωρό χάνεται ένα δόντι;

Μπορεί να το πιστέψετε αυτό αν έχετε ουλορραγίες και αν έχετε ακούσει ότι, αν δεν παίρνετε αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή σας, το μωρό «δανείζεται» από τα δικά σας δόντια και οστά.

Αλλά το Βρετανικό Ίδρυμα Οδοντικής Υγείας δηλώνει ότι δεν ισχύει πως η εγκυμοσύνη οδηγεί σε αυξημένη έλλειψη ασβεστίου ή απώλεια δοντιών. Όμως , μια μεγάλη μελέτη του New York University και του Yale School of Medicine που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health βρήκε σημαντική σχέση μεταξύ απώλειας δοντιών και μητρότητας.

Ερευνητές έχουν διατυπώσει την άποψη ότι αυτό σχετίζεται μόνο με την αυξημένη πιθανότητα ουλίτιδας στην εγκυμοσύνη αλλά και με την επιζήμια επίδραση της κατάθλιψης και του άγχους στη στοματική υγεία, καθώς και με την οδοντιατρική περίθαλψη των εγκύων γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καλύτερη συμβουλή κατά αυτού του μύθου είναι να ακολουθείτε μια καλή διατροφή πλούσιες σε ασβέστιο –τυρί,γάλα, γιαούρτι - που θα διατηρήσει την υγεία των δοντιών και των οστών σας και θα χτίσει γερά δόντια και οστά στο μωρό σας.

Για να καταπολεμήσετε τον κίνδυνο ουλίτιδας, που είναι συνήθης και μπορεί να καταστεί προβληματική στην εγκυμοσύνη , πηγαίνετε στον οδοντίατρό σας τακτικότερα αυτό το διάστημα , πλένετε τα δόντια σας μετά τα γεύματα και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά. Αν έχετε πολλούς εμέτους, ξεπλένετε το στομα σας και πλένετε τα δόντια μετά για να φεύγουν τα οξέα που προσβάλλουν το σμάλτο.

Αν η οδοντόπαστά σας προκαλεί ναυτία δοκιμάστε να αλλάξετε μάρκα.

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και δόντια: Είστε έγκυος; Φροντίστε τα ούλα σας
Γιατί η ουλίτιδα είναι συνηθισμένη στις εγκύους;
Εγκυμοσύνη και δόντια: Πώς θα τα φροντίσετε σωστά και τι πρέπει να προσέξετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved