Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Δεν χρειάζεται να στερηθείτε την αγαπημένη σας κουζίνα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι σημαντικό να τρέφεστε σωστά και υγιεινά.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Δεν χρειάζεται να στερηθείτε την αγαπημένη σας κουζίνα

Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να στερηθείτε την αγαπημένη της κουζίνα.

Αρκεί να περιλαμβάνει βασικές ομάδες τροφίμων, όπως γάλα , όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά , τα ψάρια , το κρέας και τα πουλερικά.

Ειδικότερα, θα πρέπει να φροντίσετε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε:

Κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά και ξηροί καρποί

Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν πρωτεΐνες, σίδηρο και ψευδάργυρο. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της κύησης και ιδιαίτερα κατά το δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης.

Γάλα, γιαούρτι και το τυρί

Αυτή η ομάδα είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμινών. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου, και το σώμα σας χρειάζεται πολλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φρούτα

Φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα πεπόνια και τα μούρα είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C. Είναι εύκολο να τρώτε τρεις ή περισσότερες μερίδες φρούτων την ημέρα: χυμό ή φρέσκα φρούτα για πρωινό, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα για ένα σνακ, μια φρουτοσαλάτα με μεσημεριανό γεύμα και μαγειρεμένα φρούτα επιδόρπιο στο δείπνο.

Λαχανικά

Ωμά φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι αλλά και τα καρότα , οι γλυκοπατάτες , το καλαμπόκι , τα μπιζέλια περιέχουν βιταμίνες Α και C και μέταλλα όπως σίδηρο και μαγνήσιο. Επίσης, είναι χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Ψωμί, δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά

Αυτή η ομάδα παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλα), μια σημαντική πηγή ενέργειας, εκτός από βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Το σώμα σας είναι σε καλύτερη θέση να απορροφήσει το σίδηρο όταν καταναλώνεται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή, οι πατάτες και το μπρόκολο.

Διαβάστε επίσης

Συμπληρώματα διατροφής στην εγκυμοσύνη (βιταμίνες και ιχνοστοιχεία)
Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να τρώει μια εγκυμονούσα και πόσο
Διατροφή εγκύου: Μυστικά διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved