Η επιθυμία για σεξ χάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Μύθος ή αλήθεια;

Στην εγκυμοσύνη υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις της σεξουαλικής επιθυμίας και είναι απολύτως φυσιολογικές.

Η επιθυμία για σεξ χάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Μύθος ή αλήθεια;

Η επιθυμία, η διάθεση για σεξ και η απόλαυση ποικίλει από έγκυο σε έγκυο, από μήνα σε μήνα, από μέρα σε μέρα, στην ίδια εγκυμοσύνη. Οι ανασταλτικοί παράγοντες οι οποίοι συνήθως παρουσιάζονται είναι τα γνωστά συμπτώματα της εγκυμοσύνης τα οποία μόλις περάσουν η επιθυμία για σεξ αυξάνεται.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία

Πολλές κλινικές μελέτες δείχνουν μια γενική πτωτική τάση της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά το πρώτο και κυρίως κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει για τις σεξουαλικές συμπεριφορές που δεν περιλαμβάνουν διείσδυση όπως οι επαφές χεριών-γεννητικών οργάνων και οι στοματικές. Ακόμη κι αν ο ένας από τους δυο συντρόφους χάσει την επιθυμία του για σεξ, εκείνος ή εκείνη μπορεί να έχει ανάγκη ενδείξεων αγάπης και εξασφάλισης που δεν περιλαμβάνουν διείσδυση. Κάποιοι άντρες απεχθάνονται οποιοδήποτε δείγμα αυξανόμενης εξάρτησης και ανασφάλειας εκ μέρους της μέλλουσας μητέρας. Ο γιατρός δεν μπορεί να λύσει αυτές τις διαφορές, ωστόσο μπορεί να τους βεβαιώσει πως οι αλλαγές αυτές είναι συνηθισμένες στην εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με έρευνα των Τασούλη Σοφίας και Τεζκοσάρ Δέσποινας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας , τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Αθηνών, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη συνεύρεση δεν σημαίνει απαραίτητα απουσία αισθημάτων αγάπης εκ μέρος του συντρόφου. Ωστόσο, μπορεί να παρεξηγηθεί και να ερμηνευθεί ως τέτοιο προκαλώντας συναισθήματα απόρριψης.

Διάθεση για σεξ στο δεύτερο τρίμηνο

Το δεύτερο τρίμηνο είναι η χρυσή εποχή της εγκυμοσύνης, αφού η διάθεση για σεξ επανέρχεται δριμύτερη μετά την άρνηση στο πρώτο τρίμηνο. Η κούραση και η ναυτία έχουν περάσει και υπάρχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική επαφή με τον σύντροφο, κάτι που δημιουργεί η εγκυμοσύνη στο ζευγάρι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλές γυναίκες νιώθουν οργασμό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Σε πολλές έγκυες η σεξουαλική επιθυμία αυξάνεται, λένε πως γίνεται πιο απολαυστική, μερικές μάλιστα απολαμβάνουν τον οργασμό στην αποκορύφωση του. Τις πιο πολλές φορές η εγκυμοσύνη επισφραγίζει τη σεξουαλικότητα και η σεξουαλικότητα την εγκυμοσύνη. Πολλές μέλλουσες μητέρες δηλώνουν πως η διάθεση τους για σεξ αυξάνεται ιδιαίτερα στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης και παραδέχονται πως αυτή την περίοδο χαίρονται περισσότερο από ποτέ κάθε είδους ερωτικά παιχνίδια. Η αιτία φυσικά δεν είναι άλλη, από την αύξηση των ορμονών καθώς και την αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της λεκάνης και κυρίως των γενετικών οργάνων, πράγμα που κάνει απολαυστικότερη τη σεξουαλική πράξη.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έχουν καμία επιθυμία για ερωτικές περιπτύξεις. Βρίσκουν ιδιαίτερα ενοχλητική τη διόγκωση των γεννητικών οργάνων και του στήθους. Αισθάνονται πόνο από τις συσπάσεις της μήτρας μετά 15 την επαφή, αισθάνονται άβολα μπροστά στον σύντροφο τους με αποτέλεσμα να διστάζουν να απολαύσουν το σεξ.

Διαβάστε επίσης

Σεξ στην εγκυμοσύνη; Ιδού μερικοί λόγοι που πρέπει να γίνεται!
Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πότε είναι επικίνδυνο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved